Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος στο έργο ανακατασκευής της θυρογέφυρας στη Ψήφτα

 Breaking News

Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος στο έργο ανακατασκευής της θυρογέφυρας στη Ψήφτα
29 Νοεμβρίου 2016

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε το έργο της ανακατασκευής της θυρογέφυρας της ιστορικής λιμνοθάλασσας της Ψήφτας, τον Αντιδήμαρχο Σπυρίδωνα Καρνέζη και κατοίκους της περιοχής.

Οι εργασίες, οι οποίες είχαν ανασταλεί για πάνω από 15 χρόνια για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικού λόγους, πλέον προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύντομα το έργο θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής που το έχουν τόσο ανάγκη.

Παράλληλα επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις του περιβαντολλογικού πάρκου το οποίο η Περιφέρεια προγραμματίζει να το αξιοποιήσει προκειμένου να γίνει τουριστικός πόλος έλξης και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του ιστορικού (κατά τον Παυσανία εκεί πνίγηκε ο Βασιλιάς Σάρων, εξ ου και το όνομα του κόλπου) αυτού υδροβιότοπου από σχολεία.

Η Ψήφτα ανήκει στον υγροτοπικό τύπο των «παράκτιων υγροτόπων», οι οποίοι είναι από τους πιο απειλούμενους στον Ελλαδικό χώρο. Για την σπάνια ομορφιά της έχει κηρυχθεί, όπως και ολόκληρη η περιοχή, ως «εξαίρετου φυσικού κάλλους» από το ΥΠΠΟ (ΦΕΚ 849/Β/79). Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και σε συνάρτηση με το γεγονός πως είναι ένας από τους λιγοστούς υγροτόπους της νότιας Ελλάδας, ο υγρότοπος της Ψήφτας έχει τεράστια σημασία για τα μεταναστευτικά πουλιά, σαν σταθμός ξεκούρασης και ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με μελέτες ειδικών ορνιθολόγων έχει εκτιμηθεί ότι 89 είδη πουλιών από 34 διαφορετικές οικογένειες μεταναστεύουν ή διαχειμάζουν σε αυτόν τον τόσο σημαντικό υγρότοπο.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ