Εφημερίδα Κοινωνική

Leoforio… το προσωπικό project του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου

 Breaking News

Leoforio… το προσωπικό project του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου
07 Νοεμβρίου 2016

Leoforio… ονομάζεται το προσωπικό project του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου, το οποίο δημιουργήθηκε παρέα με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κόντραμπάσο. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου με βασικές επιρροές από την αμερικάνικη και ευρωπαϊκή jazz,την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική. Το leoforio…είναι το όχημα όπου οι τρείς μουσικοί επιβιβάζονται και αναζητούν καινούριες διαδρομές έκφρασης, ενώ παράλληλα αυτοσχεδιάζουν δημιουργώντας μουσική για ένα ταξίδι με πολλά και διαφορετικά τοπία.

Ο δίσκος “Leoforio…first stop” έχει επιλεγεί από την Στέγη γραμμάτων και τεχνών(ίδρυμα Ωνάση) να συμμετέχει στο New jazz generation festival 2017«Πριν περίπου πέντε χρόνια βρέθηκε στα χέρια μου η φωτογραφία του εξωφύλλου του(εκτός των άλλων) φωτογράφου Αντώνη Ζήβα Αυτή η φωτογραφία ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα μουσικό τρίο(κιθάρα-κόντρα μπάσο-τύμπανα)και κάτω από τον τίτλο leoforio..να δουλέψουμε ομαδικά προσωπικές μου συνθέσεις. Οι συνθέσεις του project leoforio …έχουν ως σημείο αναφοράς τον jazz ήχο με επιρροές από την rock και ψυχεδελική μουσική. Αυτός ο ήχος δεν θα είχε ζωντανέψει χωρίς την μουσική δοτικότητα του Θάνου Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, του Κωνσταντίνου Μάνου στο κόντραμπάσο, την μουσικοηχοληπτική φροντίδα του Γιώργου Καρυώτη, την συμμετοχή του Σταύρου Παργινού στο τσέλο αλλά και την απαγγελία της Μαρίας Ψαθά στο ποίημα της Κατερίνας Κατσικάκη”

”Leoforio…first stop’’Αndreas Papagiannakopoulos

Συντελεστές

Aνδρέας Παπαγιαννακόπουλος: κιθάρα,συνθέσεις

Κωνσταντίνος Μάνος: κόντρα μπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου: /τύμπανα

Φιλική συμμετοχή: Σταύρος Παργινός: τσέλο

Μαρία Ψαθά: απαγγελία-ερμηνεία

Ο δίσκος ‘’leoforio…first stop’’ ηχογραφήθηκε στο Studio Sierra τον Οκτώβρη του 2015 με ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη και κυκλοφόρησε από την Re-Define Productions

Ο δίσκος κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2016 από την Re-Define Productions σε επιλεγμένα καταστήματα δίσκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη :

Music Corner,Ιανος (Αθηνα), Ιανός , Lotus Record Shop (Θεσ/νικη) ,

στο Eshop της Re-Define Productions http://goo.gl/F1376O

καθώς και ψηφιακά

ITunes http://goo.gl/FjLPT9

Amazon https://goo.gl/WG3TJt

Google Play https://goo.gl/8s8N17

7Digital (Wav,Flac) https://goo.gl/BJ7Pau

Spotify https://goo.gl/rOawpM

INFO

ATHENEAUM Κελάρι | Αδριανού 3, Θησείο (κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ στάση Θησείο)

Τρίτη 1 Νοεμβρίου| Ώρα έναρξης 21.30

Είσοδος: 10 ευρώ με ποτήρι κρασί ή μπύρα

Τηλ κρατήσεων :210 3210239 /6945 160 385

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ