Εφημερίδα Κοινωνική

«Κόψτε» το κάπνισμα με το iQOS (φωτο)

 Breaking News

«Κόψτε» το κάπνισμα με το iQOS (φωτο)
01 Νοεμβρίου 2016

Την μετάβαση σε μία εποχή εναλλακτικών τρόπων καπνίσματος οραματίζεται η Philip Morris, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής στον κόσμο που μόνο πέρυσι πούλησε περί τα 850 δισ. τσιγάρα, παρουσιάζοντας μια νέα συσκευή που φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των καπνιστών που δεν μπορούν να αποχωριστούν τη βλαβερή συνήθεια, με την εγγύηση όμως ότι θα περιοριστούν δραστικά όλες οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και λίγες ημέρες μια εναλλακτική μορφή καπνίσματος, η οποία είναι πιο εξελιγμένη και όπως υποστηρίζει η εταιρεία πιο «υγιεινή» από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πρόκειται για το iQOS, μια συσκευή που λειτουργεί με θέρμανση καπνού χωρίς καύση.

Στην πράξη, το iQOS θα προσφέρει μια αίσθηση με τη μυρωδιά της νικοτίνης. Αν και η εμπειρία που προσφέρει το iQOS δεν είναι ούτε κάπνισμα, αλλά ούτε άτμισμα, η γεύση της νικοτίνης αναμένεται να είναι πιο κοντά στο κάπνισμα, από ότι ήταν με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Σύντομα αναμένεται να ζητηθεί άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, ως προϊόν κατά πολύ ασφαλέστερο του κοινού τσιγάρου, προκειμένου η συσκευή να ξεκινήσει να διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

Το iQOS έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και σε μερικά μέρη της Ευρώπης, κάνοντας θραύση. Στη χώρα μας κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες (διαδικτυακά αλλά και στο MALL), σε τιμή γνωριμίας και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ενθαρρυντικές.

Δείτε την φωτογραφία:

iqos

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ