Εφημερίδα Κοινωνική

Υπ. Ναυτιλίας: Διαψεύδει τα περί «κομματικών διορισμών» στους Οργανισμούς Λιμένων

 Breaking News

Υπ. Ναυτιλίας: Διαψεύδει τα περί «κομματικών διορισμών» στους Οργανισμούς Λιμένων
21 Νοεμβρίου 2016

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο μόνος έμμισθος εκ των προαναφερθέντων στο λιμάνι του Βόλου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης συμμετέχουν αμισθί τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εντελώς αβάσιμες χαρακτηρίζει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την αναφορά δημοσιεύματος εφημερίδας σε «απειλές» για την οικονομική βιωσιμότητα των Οργανισμών Λιμένων από «κομματικούς διορισμούς» με πολυμελή στελέχωση των διοικητικών τους συμβουλίων.

Στην αναφορά της εφημερίδας ότι «Το λιμάνι του Βόλου έχει μεγαλύτερο συμβούλιο από του Αμβούργου», το υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει ότι «ο αριθμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. ορίζεται από το καταστατικό τους και σε αυτό προβλέπονται από 7 (επτά) έως 11 (έντεκα) μέλη εκ των οποίων οι 2 (δύο) εκπρόσωποι των εργαζομένων, ένας του επιμελητηρίου, ένας του ΤΑΙΠΕΔ και οι υπόλοιποι ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο μόνος έμμισθος εκ των προαναφερθέντων στο λιμάνι του Βόλου είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης συμμετέχουν αμισθί τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο αναφέρει εξάλλου ότι οι νέες διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και ότι αυτό οφείλεται στην ανιδιοτελή προσφορά των μελών των νέων διοικήσεων που χωρίς αμοιβή αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για την ανάπτυξη των λιμένων.

Σχετικά με προσλήψεις νέου προσωπικού το υπουργείο συμπληρώνει ότι έχει εγκριθεί η σχετική διαδικασία από τα συναρμόδια υπουργεία και βρίσκεται στο ΑΣΕΠ για διεκπεραίωση, καθώς οι περικοπές προσωπικού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν στην υποστελέχωση των Οργανισμών Λιμένων.

«Επειδή η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των Οργανισμών Λιμένων είναι επιβεβλημένη, το υπουργείο σκοπεύει να αξιοποιήσει αιτήματα που θα προκύψουν στο μέλλον για μετατάξεις σε προσωπικό από τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ προκειμένου να καλύψει αυτές τις ανάγκες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ