Εφημερίδα Κοινωνική

Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά

 Breaking News

Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά
09 Νοεμβρίου 2016

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 ο Φορέας Ψυχικής και Κοινωνικής Υποστήριξης «ΠΥΞΙΔΑ» Α.Μ.Κ.Ε. διοργανώνει την 2η Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) από την 13:00 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού απέναντι στους πληθυσμούς που εξυπηρετούνται στις δομές της «ΠΥΞΙΔΑ» Α.Μ.Κ.Ε (ψυχικά ασθενείς) και ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό τους.

Λίγα λόγια για την Α.Μ.Κ.Ε «ΠΥΞΙΔΑ»:

Η Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΥΞΙΔΑ» είναι ένας φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης με στόχο την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ιδρύθηκε το 2005, έχει έδρα στο Πειραιά και την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Από το 2006 στηρίζει τη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο Επιχ. Πρόγραμμα «Υγεία- Πρόνοια 2000-2006» – «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» Β΄ Φάση, δημιουργώντας και λειτουργώντας υπό πρότυπη μορφή λειτουργίας και διαχείρισης το Οικοτροφείο «ΘΑΡΑΠΑΥΣΗ» στον Πειραιά φιλοξενώντας 15 χρόνιους ψυχικά ασθενείς με στόχο την ψυχοκοινωνική τους επανένταξη. Ενώ το 2012 ξεκίνησε την λειτουργία ενός Προστατευόμενου Διαμερίσματος, στα πλαίσια του Επιχ. Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013», φιλοξενώντας 4 ενοίκους από το Οικοτροφείο του Φορέα με υψηλή λειτουργικότητα και πιο αυτόνομη διαβίωση, και αυτό στην περιοχή του Πειραιά. Και οι δύο δράσεις εποπτεύεται και χρηματοδοτούνται από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα Ψυχικής Υγείας και άλλων ευπαθών κοινωνικά Ομάδων.

Παρακάτω το πρόγραμμα Ημερίδας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ