Εφημερίδα Κοινωνική

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά για την 72η επέτειο της επανάστασης και απελευθέρωσης της Καρπάθου

 Breaking News

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά για την 72η επέτειο της επανάστασης και απελευθέρωσης της Καρπάθου
28 Νοεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», ο Παγκαρπαθιακός Εορτασμός της 72ης Επετείου από την Επανάσταση και Απελευθέρωση της Καρπάθου, που οργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Πειραιά και με καταθέσεις στεφάνων στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (πεζόδρομος Δραγάτση). Επίσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα: «Κάρπαθος: Από τους μύθους ως την Ένωση με την Ελλάδα».

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γ.Σ.Π., Αρχιτεκτονικού και Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Πειραιά, για την 72η επέτειο από την Επανάσταση και την Απελευθέρωση της Καρπάθου.

Η ιστορία του τόπου μας, είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία κάθε τόπου ξεχωριστά, από την πιο μεγάλη πόλη, ως το πιο μικρό νησί του Αιγαίου μας. Η επανάσταση των Καρπαθίων το 1944 εναντίον των Ιταλών, άνοιξε το δρόμο για τον ξεσηκωμό της Δωδεκανήσου και εν τέλει την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων. Από έναν τόσο μικρό τόπο, ξεκίνησε ένα ιστορικό γεγονός.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων για τη ζέση με την οποία δραστηριοποιείται, προκειμένου να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορία του νησιού. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο σας, όπου και όπως μπορεί. Επιθυμία μας είναι, το γνωρίζετε άλλωστε, να είμαστε πάντα κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας. Ο Πειραιάς, άλλωστε έχει στους κόλπους του ανθρώπους με καταγωγή από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, οι οποίοι κάποτε λόγω διαφόρων συνθηκών βρεθήκαμε εδώ και όλοι μαζί συνδημιουργήσαμε το μεγαλείο και την ταυτότητα του σύγχρονου Πειραιά.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ