Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Βριλησσίων: Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων στο Πρόγραμμα Erasmus +

 Breaking News

Δήμος Βριλησσίων: Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων στο Πρόγραμμα Erasmus +
07 Νοεμβρίου 2016

Σε ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων, όπου ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS +, συμμετέχει και φέτος το 2 Ο ΓΕΛ Βριλησσίων στο τριετές πρόγραμμα ανταλλαγής.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 9.00πμ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής των εταίρων Κροατών και Πολωνών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων.

Λίγα λόγια για το Erasmus +

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + /Δράση 2: Στρατηγικές συμπράξεις μεταξύ σχολείων, το 2 ο ΓΕΛ Βριλησσίων, το σχολείο Zespót Szkót από το Barlinek της Πολωνίας και το σχολείο Trgovacka Skola από το Zagrzeb της Κροατίας συμμετέχουν από κοινού σε τριετές πρόγραμμα ανταλλαγής με τίτλο «ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που στόχο έχει να δώσει μια εικόνα των διαφορών στην εκπαίδευση μεταξύ των συνεργαζόμενων χωρών, να πληροφορήσει τους μαθητές σχετικά με την εργασία και την επιχειρηματικότητα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη σύγκλιση ανάμεσα στις δυνατότητες της αγοράς της κάθε χώρας και τις ευρύτερες ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.

Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις- ανταλλαγές μεταξύ των συνεργαζόμενων χωρών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Στην πρώτη συνάντηση (13-16 Ιανουαρίου 2016) συναντήθηκαν οι καθηγητές των τριών σχολείων οι οποίοι συζήτησαν το πλαίσιο του προγράμματος, έθεσαν τους στόχους για το πρώτο έτος εφαρμογής και σχεδίασαν την πρώτη συνάντηση -ανταλλαγή των μαθητών. Στη δεύτερη συνάντηση (11-16 Απριλίου 2016) πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή των μαθητών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια κατά τα οποία αντάλλαξαν τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει σχετικά με τα όνειρά τους για επαγγελματική αποκατάσταση, τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας της κάθε χώρας καθώς και τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα σε κάθε χώρα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος στα τέλη Ιουνίου 2016, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των καθηγητών στην Ελλάδα (29 Ιουνίου -2 Ιουλίου 2016) . Στη συνάντηση αυτή έγιναν ο απολογισμός της πορείας του έργου κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του και ο σχεδιασμός για το επόμενο σχολικό έτος. Οι επισκέπτες καθηγητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και να ξεναγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στο Σούνιο.

Στις 07-12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή-συνάντηση των μαθητών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους στην Ελλάδα.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ