Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτοψία στα έργα της Ύδρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

 Breaking News

Αυτοψία στα έργα της Ύδρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων
28 Νοεμβρίου 2016

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος μετέβη στην Ύδρα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μπελεγρή, επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συζήτησε διεξοδικά όσα έχουν προγραμματιστεί για το Ιστορικό νησί της Ύδρας.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή μονοπατιού που συνδέει τους οικισμούς Καμίνι – Βλυχό, μήκους 1χλμ περίπου. Οι εργασίες για το εν λόγω έργο, που είχαν σταματήσει για πάρα πολλά χρόνια για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους, πλέον προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του 2017. Ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής γίνεται πραγματικότητα. Το εν λόγω έργο διευκολύνει την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και κάνει την μετακίνηση πολύ πιο ασφαλή, λαμβανομένου υπόψη ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα στο καμίνι.

Εν συνεχεία ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο υπό κατασκευή ανοιχτό θέατρο, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Ύδρας και επιβλέπεται από την ΤΥΔΚ ΠΕ Νήσων.

Ένα άλλο έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών είναι η εργολαβία για το γήπεδο του νησιού, που έχει προσωρινή άδεια.

Προκειμένου να καταστεί πλήρως ασφαλές απαιτείται άμεσα η δημοπράτηση συμπληρωματικών έργων, για τα οποία η Περιφέρεια έχει προβλέψει το ποσό των 145.000 € στον προϋπολογισμό του 2016.

Έργο άμεσης προτεραιότητας είναι επίσης η επισκευή του επιβατικού λιμένα, για τον οποίο έχει προβλεφθεί ποσό 280.000€ στον προϋπολογισμό του 2016 και πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες όπου η επιβατική κίνηση είναι περιορισμένη.

Επίσης συζητήθηκαν και τα προβλήματα των καταπτώσεων βράχων, για τα οποία έχει μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και αναμένεται η υποβολή της σχετικής μελέτης.

Όσον αφορά στην επισκευή του υπόλοιπου λιμανιού, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες έναρξης του έργου, προκειμένου να μην χαθούν οι υπάρχουσες πιστώσεις.

Σχετικά με το λιμανάκι του Καμινίου αναμένεται η παραλαβή της μελέτης για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης, ενώ για το λιμανάκι του Μετοχίου στην Αργολίδα αναμένεται η εκδίκαση της υποθέσεως στο ΣτΕ, η οποία ανεβλήθη για το Μάιο του 2017, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες των υφιστάμενων μελετών.

Για τα δύο ανωτέρω έργα και για το έργο της αίθουσας Μελίνας Μερκούρη, καθώς και του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2016.

Δείτε τις φωτογραφίες:

aytopsia1

aytopsia2


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ