Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη 36χρονο μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

 Breaking News

Συνελήφθη 36χρονο μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα
14 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 36χρονος Πακιστανός, στις 11 Οκτωβρίου, στον Ασπρόπυργο, μετά από καταδίωξη. Μαζί του, συνελήφθησαν και πέντε υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς έγγραφα νόμιμης διαμονής στη χώρα.

Επιπλέον, αναζητούνται τρείς υπήκοοι Μπαγκλαντές, ως συνεργοί του.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι ο 36χρονος αποτελεί μέλος διεθνούς κυκλώματος που διευκολύνει την παράνομη είσοδο και την περαιτέρω διακίνηση μεταναστών στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι τιμήματος 1.000-1.200 δολαρίων ΗΠΑ. Στη συνέχεια, άλλα μέλη τους μετέφεραν σε περιοχές κοντά στην Αθήνα, με σκοπό να παραληφθούν από τους τελικούς διακινητές οι οποίοι τους οδηγούσαν σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να ταξιδέψουν στους τελικούς προορισμούς τους, εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στην κατοχή του 36χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης, το χρηματικό ποσό των -40- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος συνεχίζεται.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ