Εφημερίδα Κοινωνική

Σε σχολείο στα Καμίνια οι Πάντος και Αμανατίδης

 Breaking News

Σε σχολείο στα Καμίνια οι Πάντος και Αμανατίδης
04 Οκτωβρίου 2016

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Δύο στελέχη της και πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Γιώργος Αμανατίδης και ο Τάσος Πάντος, επισκέφτηκαν το 17ο Δημοτικό σχολείο στα Καμίνια του Πειραιά και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους μαθητές για τη σημασία του αθλητισμού.

«Σας καλώ να είστε κοντά στον αθλητισμό. Μόνο καλά έχει να σας προσφέρει», είπε στα παιδιά ο Αμανατίδης και συνέχισε: «Ο αθλητισμός δίνει ζωή. Εάν αγαπάτε τον αθλητισμό θα συνεχίσετε και θα φτάσετε ψηλά. Είστε τυχεροί γιατί έχετε εγκαταστάσεις για να γυμναστείτε κάτι που δεν είχαμε εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία σας. Εδώ στα Καμίνια πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκης εγκαινίασε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο είναι γι’ όλους. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές Σχολές Ποδοσφαίρου στις περιοχές του Πειραιά, ενώ και ο Ερασιτέχνης με το μπάσκετ του συλλόγου μας έχουν πολλά τμήματα, στα οποία μπορείτε να γνωρίσετε νέα αθλήματα και μέσα από αυτή την διαδικασία να πλάσετε έναν δυνατό χαρακτήρα».

Από τη δική του μεριά, ο Πάντος ρώτησε τους μαθητές πώς αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό και αφού άκουσε τις απαντήσεις, τόνισε: «Βλέπω ότι το επίπεδο είναι πολύ καλό εδώ. Το μήνυμα που ήρθαμε να περάσουμε είναι να έρθετε στον αθλητισμό. Πρώτα στον αθλητισμό και εάν έχετε δυνάμεις και ταλέντο και μετά στον πρωταθλητισμό. Τόσο εγώ όσο και ο κ. Αμανατίδης, κερδίσαμε πολλά από τον αθλητισμό αλλά δουλέψαμε και πολύ σκληρά. Εγώ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια μπάλα στα πόδια και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει κάποιος ήταν μια μπάλα ή μια φανέλα. Όπως πολύ σωστά είπατε και εσείς παιδιά, ο αθλητισμός είναι υγεία, φτιάχνει ωραίο σώμα, είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία. Ειδικά το ποδόσφαιρο που είναι ομαδικό άθλημα βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να δουλεύουν ως ομάδα και στις άλλες δραστηριότητες τους και να βοηθούν τους άλλους. Πρέπει να μάθετε να είστε ομάδα. Είδατε τι κατάφερε η Εθνική μας στο Euro 2004. Ήταν ομάδα και τα κατάφερε».

Οι δυο εκπρόσωποι της Ακαδημίας του Ολυμπιακού δέχτηκαν πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά και τους δασκάλους, απάντησαν με προθυμία, ενώ μοίρασαν αφίσες της ομάδας του Ολυμπιακού με τις υπογραφές τους.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ