Εφημερίδα Κοινωνική

Προτεραιότητα του Υπουργείο Ναυτιλίας η «Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση»

 Breaking News

Προτεραιότητα του Υπουργείο Ναυτιλίας η «Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση»
20 Οκτωβρίου 2016

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων επιλύει καίρια ζητήματα που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στις Α.Ε.Ν και τα Κ.Ε.ΣΕ.Ν, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και ενεργειών για την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Τα προβλήματα αφορούν σε οργανωτικά κενά, λόγω της μείωσης κατά 70% των οργανικών θέσεων την περίοδο 2009-2015, κενά όπως η έλλειψη Διευθυντών και βοηθών Διευθυντών Σπουδών στα Κ.Ε.Σ.Ε.Ν και η διαδικασία ορισμού Διευθυντών Σπουδών στις Α.Ε.Ν.

Ταυτόχρονα, διευθετείται ένα κρίσιμο θέμα για τη Ναυτική Εκπαίδευση, το οποίο αφορά στο διδακτικό προσωπικό με ναυτική εμπειρία. Συγκεκριμένα, το θέμα που είχε προκύψει αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων των συνταξιούχων ναυτικών που εργάζονται ως ωρομίσθιοι καθηγητές των Ναυτικών Σχολών διευθετείται με τρόπο που περιγράφεται στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε σχετικό ερώτημα του Υ.Ν.Α.Ν.Π.. Με βάση την απάντηση του ΥΠ.Ε.Κ.Α.A., οι συνταξιούχοι Πλοίαρχοι – Μηχανικοί Ε.Ν. που απασχολούνται για έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες των Δημοσίων Σχολών Ε.Ν. δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι οι συνταξιούχοι ναυτοδάσκαλοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, που δεν μπορούν να καλυφθούν από εν ενεργεία Πλοιάρχους και Μηχανικούς και γι’ αυτό το λόγο η έκτακτη απασχόλησή τους εξυπηρετεί λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Οι παραπάνω ενέργειες επιτρέπουν τη μόνιμη επίλυση κρίσιμων λειτουργικών ζητημάτων της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και εντάσσονται στις προτεραιότητες του ΥΝΑΝΠ για την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και των υποδομών της.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ