Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στις αθλητικές δραστηριότητες μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά (φωτο)

 Breaking News

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στις αθλητικές δραστηριότητες μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά (φωτο)
08 Οκτωβρίου 2016

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το 2ο ΓΕΛ Πειραιά, το οποίο διοργάνωσε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  με σύνθημα «Be Active».

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο  Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκο Σιγαλάκο,  συνομίλησε με τους καθηγητές και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.

Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πειραιά κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τις παρεμβάσεις που υλοποίησε ο Δήμος, προκειμένου οι μαθητές να αθλούνται με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε ταρτάν στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιουργήθηκε ένα όμορφο αμφιθέατρο.

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είναι ημέρα χαράς και για εμένα αλλά  και για την πόλη. Είμαστε στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά, με τους υπεύθυνους του σχολείου και τον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Σιγαλάκο, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  με σύνθημα «Be Active». Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται, όχι μόνο αυτή την εβδομάδα, αλλά όλο τον χρόνο. Θέλουμε να περνάμε πάντα αυτό το μήνυμα, γιατί γνωρίζουμε  πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών.

Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει και το σχολείο. Χαίρομαι γιατί είδα ένα σχολείο ενεργό, με δραστήριους καθηγητές και μαθητές, με ενεργό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Βλέπουμε τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ, βόλεϊ,  πινγκ πονγκ, έχουν μια γυμνάστρια πολύ δραστήρια, η οποία ενδιαφέρεται για το σχολείο και συζητάμε να υλοποιήσουμε κι άλλες συνέργειες στην πόλη.

Χαίρομαι επίσης, γιατί με την παρέμβαση του Ολυμπιακού φτιάχτηκε ένα ωραίο αμφιθέατρο, ενώ ο Δήμος Πειραιά, έφτιαξε τουλάχιστον τα 3/4 του ταρτάν του εξωτερικού χώρου. Με τις νέες εργολαβίες θα φτιάξουμε και το υπόλοιπο 1/4. Πρόκειται για παρεμβάσεις τις οποίες  χαίρονται τα παιδιά και οι καθηγητές.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα προβλήματα, συζητήσαμε με τους καθηγητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να βελτιώσουμε και αυτό το σχολικό συγκρότημα, αλλά και άλλα στην πόλη μας.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορούμε να τα βελτιώνουμε όλα, αλλά παρεμβάσεις που βοηθούν,  θα τις κάνουμε. Το σχολείο αυτό, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλα σχολικά κτίρια και θα φροντίσουμε  να παραμείνει σε μια ικανοποιητική κατάσταση.

Στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά, έχουμε το «κλασσικό»  πρόβλημα των βανδαλισμών, το οποίο και είχα καταγγείλει δημόσια πριν ένα μήνα. Μπαίνουν κάθε βράδυ κάποιοι και βανδαλίζουν τον χώρο, γράφουν συνθήματα.  Είναι χαρακτηριστικό, πως αίτημα του σχολείου δεν είναι υπολογιστές, θρανία, μπασκέτες. Είναι ένας βραδινός φύλακας, για να αποφύγουμε τους ασυνείδητους που μπαίνουν μέσα στο σχολείο και καταστρέφουν την περιουσία των δημοτών. Υπάρχει έλλειψη με τους φύλακες στα σχολεία,  ωστόσο θα το συζητήσουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο Αντιδήμαρχος  Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, δήλωσε:  

«Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι ζωή και ο στόχος του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθούν οι παρεμβάσεις, προκειμένου να αναβαθμιστούν όλοι οι αύλειοι  χώροι των σχολείων, για να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια από όλα τα παιδιά. Οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού,  με σύνθημα «Be Active», πρέπει να  γίνονται όλο τον χρόνο.  Είναι ζωή πραγματικά να αθλούνται οι νέοι και να παρασύρουν τους μεγαλύτερους. Η δέσμευσή μας είναι ότι μέσα στη χρονιά,  θα έχουν γίνει παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολείων της πόλης μας».

Η γυμνάστρια του 2ου ΓΕΛ Πειραιά κυρία Φραντζέσκα Ρωμάνου, δήλωσε:

«Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, με τις αθλητικές δραστηριότητες.  Να σηκωθούν όλοι από τον καναπέ, γιατί η ζωή είναι ωραία όταν δραστηριοποιείσαι.  Be Active, είναι το μήνυμα για όλη την Ευρώπη, για όλο τον κόσμο.  Για να έχουμε μια καλύτερη ζωή, με υγεία, με άθληση. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μώραλη και τον κ. Σιγαλάκο για τις προσπάθειες που έκαναν και αναβαθμίστηκε ο εξωτερικός χώρος του σχολείου και έχουμε μια αυλή με ελαστομερές υλικό, για να μην τραυματίζονται οι μαθητές. Περιμένουμε και το υπόλοιπο 1/4  καθώς και τη φύλαξη του σχολείου μας.  Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Δείτε τις φωτογραφίες:

giannhs

giannhs2

giannhs3


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ