Εφημερίδα Κοινωνική

Ν. Χουρσαλάς: Επικίνδυνες εξελίξεις σε εθνικά θέματα

 Breaking News

Ν. Χουρσαλάς: Επικίνδυνες εξελίξεις σε εθνικά θέματα
21 Οκτωβρίου 2016

Σε άρθρο του ο Πολιτευτής Ν.Δ Β’ Πειραιά, Νίκος Χουρσαλάς, αναφέρει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για τις τρεις κυρίαρχες διαπιστώσεις που έχουν γίνει μετά τους 20 μήνες της διακυβέρνησης τους. Επίσης αναφέρεται στα 99 χρόνια που οδηγήθηκε το ελληνικό δημόσιο στο Υπερταμείο με ξένη διοίκηση. Συνεχίζει λέγοντας για την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, την πρόταση του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν προς τον κ. Τσίπρα για διατήρηση των τουρκικών στρατευμάτων για 12 έτη και την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν να συμπεριλάβει το θέμα των Τσάμηδων στις διμερείς διαφορές της χώρας με την γειτονική χώρα την Αλβανία. Και τέλος σχολιάζει την Κυβέρνηση και το τι κάνουν.

Παρακάτω το άρθρο του Ν. Χουρσαλά:

«Μετά από 20 μήνες διακυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ, τρεις είναι οι κυρίαρχες διαπιστώσεις :

I. οι προεκλογικές δεσμεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη και οι «Κόκκινες γραμμές» ξεθώριασαν,

II. η Κυβέρνηση αναλώνει το πολιτικό της κεφάλαιο μέσα από επικοινωνιακή διαχείριση , αντικαθιστώντας την «Τρόικα» με τους «Θεσμούς» και το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» με το «Παράλληλο Πρόγραμμα».

III. τα «αυτονόητα» κεκτημένα αποτελούν ζητούμενα του άυριο : το δικαίωμα των καταθετών να διαχειρίζονται τις αποταμιεύσεις τους, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι συνέπειες της αυταπάτης, στην οποία όπως δήλωσε ο ίδιος, βρισκόταν ο κ.Τσίπρας οδήγησαν στην εκχώρηση για 99 χρόνια του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου στο Υπερταμείο με ξένη διοίκηση. Πιο απλά, επιβάλλεται η οριστική και για αρκετές γενιές λειτουργία της χώρας σε συνθήκες «διεθνούς επιτροπείας», στα πρότυπα αποικίας. Δυστυχώς όμως, ο οικονομικός τομέας δεν είναι ο μόνος στον οποίο η χώρα μας υποχρεώνεται σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις αλλά αντιθέτως εκτείνεται πλέον σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Συγκεκριμένα :

• η πρόσφατη αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης από τον κ.Ερντογάν, η οποία μάλιστα δεν έτυχε της γενικής κατακραυγής από τους διεθνείς φορείς, αποτελεί ευθεία απειλή κατά της εδαφικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.

• η πρόταση του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν προς τον κ.Τσίπρα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης στον ΟΗΕ, για διατήρηση των τουρκικών στρατευμάτων για 12 έτη από την επίλυση του Κυπριακού ακυρώνει τον σχεδιασμό περί κατάργησης του καθεστώτος των εγγυήσεων που αξιώνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, επαναφέροντας στην ουσία ένα σχέδιο αντίστοιχο του Ανάν που προέβλεπε 14 χρόνια.

• η πρωτοβουλία του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, η οποία επιβεβαιώθηκε από την Ε.Ε, να συμπεριλάβει το θέμα των Τσάμηδων στις διμερείς διαφορές της χώρας μας με την γείτονα Αλβανία, αποδεικνύει την αδυναμία της χώρας να οριοθετήσει την «ατζέντα» ακόμη και απέναντι σε μία Τρίτη προς την Ε.Ε χώρα.

Η Κυβέρνηση εμφανίζεται εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι οι διεθνείς σχέσεις δεν υπακούουν σε εμμονές στυλιστικού αντικομφορμισμού (ο Πρωθυπουργός χωρίς γραβάτα και Υπουργός με λαχουρ πουκάμισο). Αντιθέτως βασίζονται στη θεωρία ισχύος (όπως πρώτος ο Θουκυδίδης δίδαξε) απαιτούν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, συνεπή στάση και συμμαχίες.

Κύριοι της Συγκυβέρνησης,

η έκπτωση των υποσχέσεων του προγράμματος της Θεσσαλονίκης εμπίπτει στο επίπεδο το επίπεδο της διαπραγματευτικής αστοχίας, της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της πολιτικής ασυνέπειας,

η έκπτωση σε εθνικά ζητήματα αποτελεί μειοδοσία!».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ