Εφημερίδα Κοινωνική

Υπουργείο Ναυτιλίας: Mισθώματα 90 εκατ. ευρώ με επεκτάσεις δρομολογίων

 Breaking News

Υπουργείο Ναυτιλίας: Mισθώματα 90 εκατ. ευρώ με επεκτάσεις δρομολογίων
21 Οκτωβρίου 2016

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες για τα μισθώματα των ακτοπλοϊκών άγονων γραμμών για τη νέα περίοδο.

Τα κονδύλια παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ενώ το υπουργείο προχώρησε και σε ορισμένες μικρές τροποποιήσεις για την καλύτερη κάλυψη ορισμένων νησιών.

Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται η πρόσθεση ενός ακόμη (από ένα σε δύο) δρομολογίου στη γραμμή Νεάπολη Βοιών- Κύθηρα-Αντικύθηρα.

Επίσης ορισμένες ενδοκυκλαδικές γραμμές επεκτείνονται μέχρι Μύκονο, Κύθνο, Πάρο, Σίφνο, ενώ στις άγονες προστέθηκε ένα δρομολόγιο, από δύο σε τρία.

Επιπλέον προστέθηκαν δύο νέες γραμμές και συγκεκριμένα η Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα και με προσέγγιση στην Αλεξανδρούπολη τη θερινή περίοδο και η γραμμή Τήλος-Ρόδος και Τήλος-Σύμη-Ρόδος με τρία και δύο αντίστοιχα δρομολόγια την εβδομάδα.

Ωστόσο εξακολουθούν να μένουν ακάλυπτες ορισμένες γραμμές, με την πλέον σημαντική αυτή της Κασοκαρπαθίας από Πειραιά, καθώς για τη συγκεκριμένη γραμμή, που εξυπηρετεί μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης η ΑΝΕΚ, δεν υπήρξε ενδιαφέρον στον προηγούμενο διαγωνισμό και θα επαναπροκηρυχθεί.

Οι προσφορές

Μεταξύ των γραμμών που έχουν ελεγχθεί οι προσφορές και αναμένεται να γίνουν δεκτές είναι, ενδεικτικά, οι παρακάτω:

Πειραιάς ή Λαύριο-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρος- Σίκινος-Ίος-Θήρα με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» της Ανώνυμος Ναυτιλιακή Μεταφορική Εταιρεία Ζακύνθου με 17.980 ευρώ το δρομολόγιο.

Πειραιάς ή Λαύριο-Θήρα-Ανάφη και επιστροφή με το πλοίο «Blue Star 2» της Blue Star Ferries με 6.500 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Πειραιάς ή Λαύριο-Νάξος-Δονούσα και επιστροφή με το πλοίο «Blue Star Naxos» της Blue Star Ferries με 2.678 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Πειραιάς ή Λαύριο-Πάρος-Νάξος-Ηρακλειά-Σχοινούσα- Κουφονήσια-Κατάπολα και επιστροφή με το «Blue Star Naxos» της Blue Star Ferries με 16.307 ανά δρομολόγιο.

Πειραιάς ή Λαύριο-Πάτμος-Λειψοί -Λέρος- Κάλυμνος-Κως-Σύμη-Ρόδος και επιστροφή με το «Blue Star Paros» της Blue Star Ferries με 40.000 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Πειραιάς ή Λαύριο-Αστυπάλαια-Κάλυμνος- Κως-Νίσυρος-Τήλος-Ρόδος και επιστροφή με το «Blue Star Paros» της Blue Star Ferries με 25.084 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Πειραιάς ή Λαύριο-Κάλυμνος-Κως-Νίσυρος- Τήλος-Σύμη-Ρόδος και επιστροφή με το «Blue Star Paros» της Blue Star Ferries με 20.168 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Ρόδος-Κάρπαθος και επιστροφή με το «Blue Star 2» της Blue Star Ferries με 19.000 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Ρόδος-Καστελλόριζο και επιστροφή με το «Blue Star Paros» της Blue Star Ferries με 19.000 ανά δρομολόγιο.

Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι και επιστροφή με το «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways (HSW) με 93.150 ευρώ ανά δρομολόγιο (πλοίο κατηγορίας 1)

Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Άγιος Κήρυκος με το «Νήσος Μύκονος» της HSW με 99.274,65 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή με το «Νήσος Μύκονος» της HSW με 88.649,94 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος και επιστροφή και Λαύριο-Μεστά Χίου-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος και επιστροφή με το «Εξπρές Πήγασος» της HSW με 36.640 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη και επιστροφή με το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» με 41.749 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Χίος-Οινούσσες-Ψαρά και επιστροφή με το «Blue Star 1» της Blue Star Ferries με 10.250 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Kαστέλι και επιστροφή με το «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ και μίσθωμα 38.000 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Γύθειο-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι και επιστροφή με το «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ και μίσθωμα 20.030 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Σύρος-Άνδρος-Τήνος-Πάρος και επιστροφή με το «Άκουα Σπίριτ» της Τζάμπο Τζετ με μίσθωμα 8.980 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Σύρος-Μύκονος-Πάρος-Νάξος-Δονούσα- Αιγιάλη-Κατάπολα-Κουφονήσια-Σχοινούσα-Ηρακλειά-Νάξος-Πάρος-Σύρος με το «Άκουα Σπίριτ» της Τζάμπο Τζετ και μίσθωμα 25.315 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Σύρος-Μύκονος-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος-Κίμωλος-Μήλος και επιστροφή με το «Άρτεμις» της HSW με μίσθωμα 29.551 ευρώ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ