Εφημερίδα Κοινωνική

Η Διάσκεψη για το ΕΣΡ το απόγευμα της Δευτέρας

 Breaking News

Η Διάσκεψη για το ΕΣΡ το απόγευμα της Δευτέρας
27 Οκτωβρίου 2016

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συνεδριάσει το απόγευμα της Δευτέρας με αντικείμενο την συγκρότηση του ΕΣΡ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επιταχυνθεί η διαδικασία και αντί για Τετάρτη ή Πέμπτη η Διάσκεψη να συνέλθει την Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες θα εκδηλωθεί αργά την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, τονίζει πως πρώτα πρέπει να γίνει η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και μετά να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός, να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο ΕΣΡ.  Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός ΕΣΡ με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία και ο κ. Τσίπρας ζήτησε να είναι έτοιμη για κατάθεση έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. «Γι” αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο».

«Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία» σημειώνει.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ