Εφημερίδα Κοινωνική

Γκρέμισαν επικίνδυνα κτίρια στην Παλαιά Κοκκινιά – Σημαντική κίνηση του Δήμου Πειραιά μετά από αιτήματα κατοίκων (φωτο)

 Breaking News

Γκρέμισαν επικίνδυνα κτίρια στην Παλαιά Κοκκινιά – Σημαντική κίνηση του Δήμου Πειραιά μετά από αιτήματα κατοίκων (φωτο)
11 Οκτωβρίου 2016

Χθες το πρωί, συνεργεία του Δήμου Πειραιά προχώρησαν στο γκρέμισμα δυο ακατοίκητων ερειπωμένων σπιτιών στην Παλαιά Κοκκινιά μετά από συγκέντρωση υπογραφών και σχετικό αίτημα δεκάδων κατοίκων της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση» Ηρακλή Ανδρικόπουλο. Τα ακίνητα αυτά είχαν γίνει εστίες ρύπανσης και εν δυνάμει υγειονομικές «βόμβες»! Η επιχείρηση κατεδάφισης έγινε παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Αργουδέλη, του Προέδρου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Τάσου Πούλου, του Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά Αχιλλέα Κουτσοδόντη κ.α. Όπως μάθαμε, θα ακολουθήσει απολύμανση από τη Δ/νση Υγείας του Δήμου Πειραιά παρουσία του προέδρου Νίκου Πλατανησιώτη καθώς και φύτευση δέντρων στα πεζοδρόμια από την Δ/νση Πρασίνου με επικεφαλής τον Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Βοϊδονικόλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν χαρτογραφηθεί και άλλα σπίτια που είναι εστίες μόλυνσης στην περιοχή και για τα οποία θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες. Τουλάχιστον, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πειραιά, θα παρέμβει σε ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο ακίνητο. Να σημειωθεί, ότι πριν την κατεδάφιση προηγήθηκε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έδωσαν το «πράσινο φως» στις υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Σε άλλες περιπτώσεις, που εντοπίζονται δηλαδή κτίρια «εστίες μόλυνσης» αλλά δεν βρίσκονται οι ιδιοκτήτες, ο Δήμος μπορεί να παρέμβει μόνο μέσω εισαγγελικής εντολής εφόσον γίνει αυτοψία και εκτίμηση της κατάστασης. Αναμφισβήτητα, το γκρέμισμα ακατοίκητων ερειπωμένων σπιτιών στην ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ αποτελεί μια σημαντική ενέργεια από πλευράς Δήμου που ενδεχομένως να «ανοίξει» αιτήματα και σε άλλες περιοχές της πόλης που παρατηρούνται αντίστοιχα φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Προχωρήσαμε σήμερα σε μια σημαντική ενέργεια για την περιοχή. Η παρέμβαση του Δήμου Πειραιά στα εγκαταλελειμμένα κτίρια, ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων. Αποτελούσαν εστία μόλυνσης, έμεναν άστεγοι, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών. Κατεδαφίσαμε δύο ακίνητα, θα καθαρίσουμε τα οικόπεδα και θα ομορφύνει η περιοχή. Το είχαμε υποσχεθεί από τον Μάιο και είμαστε συνεπείς στην υπόσχεσή μας.

Βρισκόμαστε εδώ με τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι μόνο, για να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Τα σπίτια ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους στην Παλαιά Κοκκινιά.

Είναι μια απαράδεκτη εικόνα για το 2016. Πιστεύω -και σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές μας-, ότι αυτές τις ημέρες θα καθαρίσουμε τα τρία ακίνητα και σύντομα θα βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα και με το Σύλλογο «Δράση», να δούμε και άλλα ακατοίκητα σπίτια στην περιοχή της Κοκκινιάς και όχι μόνο, για να ολοκληρώσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Ήταν αίτημα των κατοίκων και ο Δήμος Πειραιά δεν είχε ανταποκριθεί, ήρθε η ώρα και είναι μια σωστή ενέργεια. Οι κάτοικοι χαίρονται, επιβραβεύουν την ενέργεια του Δήμου και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, επισήμανε: «Είναι σημαντική στιγμή για τον Δήμο, καθώς τέτοια ακίνητα, πέρα από το ότι αποτελούσαν εστίες μόλυνσης και είχε παρατηρηθεί παραβατικότητα σε αυτά, ήταν επικίνδυνα ακίνητα.

Είχαν εκθέσεις επικινδύνων και έπρεπε για την ασφάλεια των κατοίκων και της γειτονιάς, να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια.

Θα εξετάσουμε και άλλα παρόμοια αιτήματα και στο μέτρο του δυνατού θα παρέμβουμε και σε άλλα ακίνητα στον Πειραιά.

Σήμερα κατεδαφίσαμε δύο ακίνητα, ενώ υπάρχει άλλο ένα στο οποίο σκοπεύουμε να παρέμβουμε άμεσα. Έχουμε καταγράψει τις εστίες μολύνσεων και τα άκρως επικίνδυνα ακίνητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε σε αυτά στο άμεσο μέλλον».

Δείτε τις φωτογραφίες:

KATEDAFISH1

KATEDAFISH2

KATEDAFISH3

KATEDAFISH4

KATEDAFISH5

KATEDAFISH6


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ