Εφημερίδα Κοινωνική

Φόβος για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα μετά την επίθεση στην εισαγγελέα Τσατάνη

 Breaking News

Φόβος για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα μετά την επίθεση στην εισαγγελέα Τσατάνη
14 Οκτωβρίου 2016

Νέα χτυπήματα και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχους πρόσωπα του δικαστικού Σώματος βλέπουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής μετά την ανάληψη ευθύνης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για την τοποθέτηση βόμβας στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί βλέπουν την 3η γενιά της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να παίρνει σιγά, σιγά σάρκα και οστά καθώς η προσπάθεια πριν από τρία χρόνια για επιχειρησιακή αναβάθμιση στον πόλεμο με σωφρονιστικούς και αστυνομικούς δεν είχε επιτυχία.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί στις αναλύσεις τους βλέπουν τουλάχιστον έξι άτομα, που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές και προσπαθούν να αναβιώσουν τη συγκεκριμένη οργάνωση για να ολοκληρώσουν το σχέδιό «Νέμεσις». Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νέα γενιά δείχνει αποφασισμένη για σκληρή αντεπίθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία είναι τα σημεία που προβληματίζουν έντονα τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής:

-Το γεγονός ότι εκπαιδεύτηκαν νέα μέλη του αντάρτικού πόλης και δραστηριοποιούνται πλέον στην κατασκευή και τοποθέτηση βομβών. Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως τα μέλη της ΣΠΦ που κυκλοφορούσαν ελεύθερα είχαν περιφερειακό ρόλο και δεν είχαν την επιχειρησιακή ικανότητα να αναλάβουν μόνα τους τέτοιες επιθέσεις.

-Οι «τυφλές» απειλές κατά δικαστών “Θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα”, γράφουν με αποτέλεσμα να μπουν σε αστυνομική προστασία δεκάδες δικαστικοί (τουλάχιστον 20) που έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις της ΣΠΦ.

- Το ενδεχόμενο στο νέο σχέδιο να υπάρξει σύμπραξη με ομάδες ποινικών προκειμένου να τους βοηθήσουν να βρουν όπλα και εκρηκτικά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ