Εφημερίδα Κοινωνική

Ερωτήματα σχετικά με την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριούχους

 Breaking News

Ερωτήματα σχετικά με την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριούχους
11 Οκτωβρίου 2016

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εκφράζει έντονες επιφυλάξεις και ερωτήματα για την σκοπιμότητα της έρευνας του Πολυτεχνείου για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Η έρευνα δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΕΜΠ με το Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ καλεί το Εργαστήριο καυσίμων του ΕΜΠ και τον ΣΕΕΠΕ να δώσουν αναλυτικά στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας και να τα διαβιβάσουν στον Εισαγγελέα για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών όπου υπάρχουν.

«Οι εκτιμήσεις πρ. Πρωθυπουργού και άλλων κατά καιρούς Κυβερνητικών παραγόντων προσδιορίζουν την απώλεια την δημοσίων εσόδων σε 1 δισ. ετησίως, οι εκτιμήσεις του ΣΕΕΠΕ βάσει ποιων δεδομένων περιορίζονται στα 250-300 εκατ. ευρώ;» διερωτάται η Ομοσπονδία.

«Ποιο χρονικό διάστημα διεξήχθη η έρευνα του Ε.Μ.Π; Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του Ε.Μ.Π, η έγινε κατά παραγγελία με ανάληψη των εξόδων από τον ΣΕΕΠΕ; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η γεωγραφική περιοχή και τα πρατήρια;» ρωτά ακόμη η ΠΟΠΕΚ.

«Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που είναι αποδέκτης όλων των στοιχείων του εγκατεστημένου μόνον στα πρατήρια, συστήματος εισροών-εκροών, έχει σχετικά στοιχεία παραβατικότητας σε ανάλογο ποσοστό με την διεξαχθείσα έρευνα, και πώς τα αντιμετωπίζει;» είναι ακόμη ερώτημα που θέτουν οι πρατηριούχοι.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ