Εφημερίδα Κοινωνική

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Επιστολή προς τους Βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά για τις αποφάσεις του ΣτΕ

 Breaking News

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Επιστολή προς τους Βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά για τις αποφάσεις του ΣτΕ
11 Οκτωβρίου 2016

Σε επιστολή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά απευθύνεται στους Βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ και Ένωση Κεντρώων και υπενθυμίζει μέσα από αυτή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με τις μισθολογικές περικοπές.

Παρακάτω η επιστολή:

«Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατόπιν ενημέρωσης από τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και ανάγνωσης του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2017 που κατετέθη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, διαπιστώνουμε ότι από την Κυβέρνηση, δυστυχώς, επιχειρούνται εκ νέου μειώσεις στα Ειδικά Μισθολόγια.

Ως Έλληνες εργαζόμενοι Αστυνομικοί φρονούμε ότι πρέπει να σας υπενθυμίσουμε τις υπ’ αριθ. 2194/2014 & 1127/2016 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ), με τις οποίες το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις των μισθολογικών μας περικοπών βάσει των νόμων 4093/2012 & 4307/2014, υποχρεώνει τη Διοίκηση να θεωρήσει ως ισχύουσες τις προ του ν.4093/2012 μισθολογικές διατάξεις και να καταβάλει στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας τις αποδοχές που δικαιούνταν με βάση τις τελευταίες αυτές διατάξεις.

Τέλος, σας τονίζουμε ότι, τυχόν προώθηση προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων νέων αντισυνταγματικών διατάξεων, επικαλούμενων τον εξορθολογισμό των Ειδικών Μισθολογίων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, παραβλέποντας όμως εμφανώς τα συνταγματικά διακεκριμένα καθήκοντα και την αποστολή των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να συναντήσει τη δική σας σθεναρή αντίσταση και την καταψήφιση των εν λόγω διατάξεων».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ