Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

 Breaking News

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
20 Οκτωβρίου 2016

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά αναφέρεται στην γιορτή της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» αλλά και τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Επίσης αναφέρουν τον λόγο που γιορτάζουν αυτή την ημέρα και ποιος ήταν ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας.

Παρακάτω αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Την ημέρα αυτή τιμούμε την μνήμη του προστάτη μας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και εορτάζουμε την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε κατά τον τέταρτο αιώνα ως στρατιωτικός και αξιωματούχος της Βυζαντινής πολιτείας και παρέδωσε μαρτυρικώς τη ζωή του στην Αντιόχεια. Ο βίος του χαρακτηρίστηκε από βαθιά χριστιανική πίστη και άκαμπτο ψυχικό σθένος και θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε Αστυνομικό.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία, χαρά και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ