Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: «Η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης»

 Breaking News

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: «Η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης»
24 Οκτωβρίου 2016

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που θα μείνει για πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία μας, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης, να αποκτήσουμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στη χώρα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει.

Ο τρόπος που διαχειριζόµαστε το χθες, καθορίζει και το πως θα ανταποκριθούµε στις ποικίλες προκλήσεις της εποχής μας. Είναι χρέος και καθήκον μας να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη των ηρώων του ’40 και να αναγάγουμε την αγωνιστικότητα, την σύμπνοια, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη σε θεμελιώδεις αρχές της κοινωνίας μας.

Βρισκόμενοι στο πλέον κρίσιμο σημείο της πρόσφατης ιστορίας μας, όπου οι απειλές είναι διακριτές, δίνουμε και πάλι έναν εξαιρετικά δύσκολο και άνισο καθημερινό αγώνα, όμως και τώρα, όπως και τότε, μένουμε αμετακίνητοι στην απόφαση να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, με πράξεις υπεύθυνες και ιστορικά σημαντικές. Είναι δικαίωμα και ευθύνη μας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, καλεί όλους τους συναδέλφους να υψώσουν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξαν έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ