Εφημερίδα Κοινωνική

1ο Συνέδριο γαστρονομικού τουρισμού από το ΤΕΙ Αθήνας

 Breaking News

1ο Συνέδριο γαστρονομικού τουρισμού από το ΤΕΙ Αθήνας
06 Οκτωβρίου 2016

1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού διοργανώνει το ΤΕΙ Αθήνας με την UNESCO Πειραιά και Νήσων και την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων. Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων θα διεξαχθεί στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας.

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό και έχει ως στόχο να ¨ενώσει¨ τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση σύμπραξης όλων των εκπροσώπων του κλάδου με κοινό στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν και συμπράττουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου. Η θεματολογία του συνεδρίου διακρίνεται στις ακόλουθες κατηγορίες: – Το παρόν και το μέλλον του γαστρονομικού τουρισμού – Το πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού – Η εννοιολογική προσέγγιση του γαστρονομικού τουρισμού – O γαστρονομικός τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις – Σκιαγραφώντας το γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας – Το μάρκετινγκ του γαστρονομικού τουρισμού – Γαστρονομικός τουρισμός και Μεσογειακή διατροφή Οι Κey note speakers του συνεδρίου είναι η Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017,Certified Ambassador of the World Food Travel Association,Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) και ο Carlos Martí¬n Cosme, πρόεδρος της CEUCO .

Για το συνέδριο έχει συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία εποπτεύει το περιεχόμενο των ενοτήτων και των ομιλιών με πρόεδρο τον κ.Περικλή Λύτρα, αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, και μέλη της εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τέλος, χρέη προέδρου της οργανωτικής επιτροπής τελεί ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος oμίλου για την Unesco Πειραιά και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και κέντρων της Unesco για την Ευρώπη και τη Β.Αμερική.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα e-mail. [email protected] (κα Μάγδα Πειστικού, Διευθ. Τουριστικής Ανάπτυξης UNESCO Πειραιώς και Νήσων) και [email protected], (κ.Κωνσταντίνος Μουζάκης, Διευθυντής Γαστρονομίας και Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας UNESCO Πειραιώς και Νήσων ή στα γραφεία του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων 2104967757, [email protected]

ΠΗΓΗ: http://www.diorismos.gr/sunedria/26085/1o-synedrio-gastronomikoy-toyrismoy-apo-to-tei-athinas

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ