Εφημερίδα Κοινωνική

Το «15ο ITALIAN CLASSIC RUN» στο Παλαιό Φάληρο (φωτο)

 Breaking News

Το «15ο ITALIAN CLASSIC RUN» στο Παλαιό Φάληρο (φωτο)
23 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ. θα διοργανωθεί από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Ελληνική Λέσχη Φίλων FIAT 500 το «15ο ITALIAN CLASSIC RUN 2016» στο Πάρκο του Φλοίσβου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν και οι νεότεροι να γνωρίσουν από κοντά, όλα τα κλασικά και θρυλικά μοντέλα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων της εποχής τους και μέχρι σήμερα θεωρούνται εμβληματικά.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοχοι Ιταλικών μηχανοκίνητων οχημάτων εποχής και εφόσον το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να ρυθμισθούν οι λεπτομέρειες και οι χώροι στάθμευσης.

Για συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6932 208724 και 6977 914926.

Λίγα λόγια για την ιστορία της λέσχης:

«Η ιστορία της Ελληνικής Λέσχης Fiat 500 και Συναφή ξεκινάει πίσω στο μακρινό 1988, όταν κάποιοι φίλοι προσπάθησαν για πρώτη φορά να μαζέψουν σε κοινή θέα όσο περισσότερα Fiat 500 γινόταν. Με πολλή προσπάθεια έγινε η πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών Fiat 500 στο Καλλιμάρμαρο, υπό το βλέμμα εκατοντάδων περαστικών που έτυχε να περνούν από εκεί και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα μικρά αυτοκινητάκια, σε μία εποχή που ο όρος «Κλασσικό Αυτοκίνητο» ήταν σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα. Τότε, έπεσε και στο τραπέζι η ιδέα για την δημιουργία ενός συλλόγου με βάση το Fiat 500.

Έπρεπε όμως να περάσουν αρκετά χρόνια και να φτάσουμε στο 1997, όταν πλέον με χαρτιά και σφραγίδες ιδρύθηκε η Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 και Συναφή, μία Λέσχη η οποία είχε ως σκοπό αρχικά να συγκεντρώσει όσα περισσότερα μοντέλα Fiat 500 γίνοταν, συμπεριλαμβανομένων των «συναφών» μοντέλων, δηλαδή αυτών που το πάτωμα και ο κινητήρας τους βασίστηκε στο θρυλικό μοντέλο.

Αργότερα και με την Λέσχη να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, κάνοντας πετυχημένες εκδρομές και εκδηλώσεις, περισσότερα άτομα θέλησαν να ενταχθούν στο δυναμικό της Λέσχης, η οποία λειτουργούσε πάντα περισσότερο σαν μια μεγάλη παρέα και λιγότερο σαν Σύλλογος. Έτσι, στο δυναμικό της Λέσχης βρέθηκαν σιγά σιγά και άλλα μοντέλα της Ιταλικής εταιρείας με αποτέλεσμα τώρα πλέον η Λέσχη να φιλοξενεί λίγο πολύ όλα σχεδόν τα κλασσικά μοντέλα της Fiat.

Η Λέσχη πραγματοποιεί ετησίως αρκετές εκδηλώσεις. Εκτός από περιηγήσεις σε όλητην Ελληνική επικράτεια, διοργανώνει κάθε χρόνο το Italian Classic Run, μία εκδήλωση η οποία φιλοξενεί οχήματα εποχής με Ιταλική καταγωγή. Φέτος διεξήχθη το 15ο σε σειρά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η εκδρομή που πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χρόνο στην μαμά πατρίδα του Fiat 500, την γειτονική Ιταλία. Η Λέσχη μας έχει παρευρεθεί κατά καιρούς σε εκδηλώσεις Ιταλικών Λεσχών Fiat 500 σε όλη σχεδόν την χώρα. Αποκορύφωμα, η συμμετοχή της στο Διεθνές Meeting Fiat 500 στην Garlenda, όπου συμμετείχαν από τη Λέσχη μας 25 αυτοκίνητα και 2500 από όλο τον κόσμο συνολικά, σε μία εκδήλωση-φεστιβάλ που διήρκεσε τρεις ημέρες και έγινε τόσο μεγάλη με αφορμή τα 50χρονα του Fiat 500 και την ταυτόχρονη παρουσίαση του νέου μοντέλου 500.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών αυτή την εποχή η Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 και Συναφή ευημερεί, έχοντας στο ενεργητικό της 60 ενήμερα μέλη και κάνει κανονικά τις εκδηλώσεις της βάσει του προγράμματός της, χωρίς αναβολές και ματαιώσεις. Το εντευκτήριο της Λέσχης βρίσκεται στο Γαλάτσι στην οδό Ακτημόνων 17 Πολυβίου και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 20:00 μέχρι τις 23:00».

Πληροφορίες:

Πάρκο του Φλοίσβου

2 Οκτωβρίου 2016

Ώρες: 10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

car

fiat

fita

poster

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ