Εφημερίδα Κοινωνική

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχθηκε ο Δήμος Πειραιά

 Breaking News

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχθηκε ο Δήμος Πειραιά
19 Σεπτεμβρίου 2016

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε χθες, στον Πειραιά ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας, συνέχισαν προς το Δημοτικό Θέατρο και κατέληξαν στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών κ. Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλους. Η 14η Λαμπαδηδρομία είναι μια σημαντική πρωτοβουλία από τους εκτελωνιστές, από τους αιμοδότες, με τη συνδρομή – επαναλαμβάνω – και τους ευχαριστούμε των παιδιών των Ακαδημιών του Ολυμπιακού.

Το μήνυμα νομίζω είναι σαφές και αυτονόητο. Έχουμε ανάγκη από αίμα, έχουμε ανάγκη από εθελοντική αιμοδοσία. Το μήνυμα αυτό «περνάμε» σήμερα, εδώ. Σκοπός είναι να γίνεται και τα επόμενα χρόνια, να το υποστηρίζουν όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν.

Καταλαβαίνουμε τη σημασία του να έχουμε αίμα, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που ζούμε και στην Ελλάδα και στον κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο στη χώρα μας.

Θέλω να πιστεύω ότι αυξάνονται οι εθελοντές αιμοδότες. Δεν έχω στοιχεία, αλλά βλέπω μια τάση των ανθρώπων να συμμετέχουν όλο και περισσότερο.

Εμείς, ως Δήμος Πειραιά έχουμε υποχρέωση αλλά και επιθυμία να στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες για εθελοντική αιμοδοσία και θα το κάνουμε. Να συγχαρώ όσους συμμετείχαν και έτρεξαν και είναι σήμερα κοντά μας. Να ευχαριστήσουμε τη Φιλαρμονική του Δήμου που πάντα συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος και οι εθελοντές αιμοδότες μπορεί να έχουν να πουν σίγουρα πιο σημαντικά από μ’ ένα. Να συγχαρώ όλους και να τους ευχαριστήσω».

O Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ανέφερε:

«Στον Ολυμπιακό στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πολύ αξιόλογη προσπάθεια του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιά και Αθηνών. Το μήνυμα «Δίνω αίμα σώζω μια ζωή» μας εκφράζει απόλυτα και θέλουμε να φτάσει σ´ όλες τις γειτονιές του Πειραιά για να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια. Οι Σχολές του Ολυμπιακού ενίσχυσαν και φέτος αυτή την πρωτοβουλία. Μέσα από τέτοιες ενέργειες γαλουχούμε τα παιδιά μας και εκτός γηπέδων, αφού μας ενδιαφέρει πολύ η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών κ. Ανδρέας Βροντάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για την πολύτιμη βοήθειά του στην προσπάθεια του Συλλόγου για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά με γνωστές μελωδίες ενώ η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» έκλεισε την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.

Τη Λαμπαδηδρομία διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με στόχο τη διάδοση των αρχών της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού, τα οποία σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία.

Η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από την Πάτρα και διασχίζοντας τη χώρα θα καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), Αθήνα.

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παραβρέθηκαν η Κοινοτική Σύμβουλος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Κατερίνα Δουρέκα και η Κοινοτική Σύμβουλος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Εύη Χριστοφορίδου.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ