Εφημερίδα Κοινωνική

Στη Βουλή το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής

 Breaking News

Στη Βουλή το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής
22 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Βουλή παραδόθηκε, πριν από λίγο, από την Τράπεζα της Ελλάδος, το πόρισμά της για την Τράπεζα Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, το πόρισμα παραδόθηκε σήμερα στον κ. Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητούσε επίμονα, από τις 31 Αυγούστου, από το προεδρείο της Επιτροπής, να απαιτήσει από την ΤτΕ το σχετικό πόρισμα, υποστηρίζοντας ότι αφορά στο ερευνητικό αντικείμενο της Εξεταστικής επιτροπής.

Τελικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος έστειλε το σχετικό αίτημα την περασμένη Τρίτη και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας διαβίβασε σήμερα το πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο γίνονται αναφορές στη δανειοδότηση του Χρήστου Καλογρίτσα, που είναι ένας εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το κείμενο φυλάσσεται σε ειδική αίθουσα του Κοινοβουλίου και τα μέλη της Εξεταστικής θα έχουν πρόσβαση σε αυτό μόνο για μελέτη.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι, επειδή το πόρισμα έχει συνταχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM, ένα μέρος του πορίσματος είναι στα αγγλικά και παραδόθηκε αμετάφραστο στη Βουλή.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ