Εφημερίδα Κοινωνική

Στα σχέδια της Ε.Ε. το δωρεάν Wi-Fi στους δημόσιους χώρους

 Breaking News

Στα σχέδια της Ε.Ε. το δωρεάν Wi-Fi στους δημόσιους χώρους
15 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κομισιόν επιθυμεί μέσα σε τέσσερα χρόνια να γίνει δωρεάν διάθεση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους στις χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Επιτροπής, έθεσε αυτό το στόχο μέσα στο πλαίσιο της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Γιούνκερ επιθυμεί επίσης τουλάχιστον μία πόλη σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει διαθέσει ένα δίκτυο 5G ως το 2020.

Όπως υπογράμμισε ο Γιούνκερ, οι ψηφιακές τεχνολογίες πλέον έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής, οπότε όλοι θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ. «Το να επωφελούνται όλοι από τη διασυνδεσιμότητα σημαίνει πως δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πού ζεις ή πόσα κερδίζεις… οπότε προτείνουμε σήμερα να αποκτήσει κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ στα βασικά κέντρα δημόσιου βίου ως το 2020» είπε.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η Κομισιόν σκοπεύει να δαπανήσει μέχρι 120 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και ότι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να καλύψουν τα υπόλοιπα. Παράλληλα, άλλα σχέδια περιλαμβάνουν μέχρι το 2025 ελάχιστη ταχύτητα download 100 Mbps για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ελάχιστη ταχύτητα download και upload 1GBps για όλα τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες που εξαρτώνται από ψηφιακές τεχνολογίες και απρόσκοπτη πρόσβαση 5G για όλους τους μεγάλους δρόμους και τους σιδηροδρόμους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ