Εφημερίδα Κοινωνική

Σήμερα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

 Breaking News

Σήμερα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά
12 Σεπτεμβρίου 2016

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την διανομή των βιβλίων ξεκινά σήμερα πρωί η νέα σχολική χρονιά για τις μαθήτριες και τους μαθητές της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένου να παραστεί στην τελετή αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να παραστεί στον αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λυκείου στη θέση «Φαραώ», ωστόσο η επίσκεψή του ματαιώθηκε, προκειμένου να μεταβεί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στη Θασό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

Μήνυμα Ν. Φίλη

Τη διαβεβαίωση ότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά έδωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης, σε μήνυμά του εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους.

«Τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία σας περιμένουν από το καλοκαίρι και τα έξοδα των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη καλυφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών» ανέφερε, προσθέτοντας: «Φέτος δεν λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, χάρη αφενός σε ένα επιτυχή σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, ώστε, να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ταχύτατα και άρα έγκαιρα, αφετέρου χάρη στη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ