Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα δεδομένα στην καταβολή προνοιακών επιδομών

 Breaking News

Νέα δεδομένα στην καταβολή προνοιακών επιδομών
23 Σεπτεμβρίου 2016

Από τις αρχές του 2017 ή και νωρίτερα χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που εδράζεται στο νόμο 4331 του 2015 από 1.1.2017 τα προνοιακά επιδόματα δεν θα δίνονται από τους μητροπολιτικούς δήμους (πρωτεύουσες νομών στην περιφέρεια, τους μεγαλύτερους δήμους στις ΠΕ Αττικής) αλλά από κάθε δήμο ξεχωριστά.

Έτσι με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, ο κάθε δήμος αναλαμβάνει να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα στους ωφελούμενους – μόνιμους κατοίκους του Δήμου του.

Μέχρι το τέλος του 2016 το σύνολο των δήμων κάθε Περιφερειακής Ενότητας θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα αρχεία αφού η αρμοδιότητα που προβλέπει η νομοθεσία θα ισχύσει από 1/1/2017, με πρώτο 2μηνο καταβολής, τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος προέβλεπε ότι η αρμοδιότητα μεταβιβάζεται από τους Μητροπολιτικούς δήμους στους άλλους δήμους της Περιφερειακής τους Ενότητας από 1η Οκτωβρίου 2015, ωστόσο καθώς πολλοί δήμοι δεν ήταν έτοιμοι, τέθηκε νέα καταληκτική ημερομηνία η 31η Δεκεμβρίου 2016.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ