Εφημερίδα Κοινωνική

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Α.Μ.Κ.Ε OMNIBUS

 Breaking News

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Α.Μ.Κ.Ε OMNIBUS
22 Σεπτεμβρίου 2016

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, με παρουσία του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχου Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Επιστημονικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε) OMNIBUS Κωνσταντίνο Ταγκούλη, με στόχο την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών για την υποστήριξη υποθέσεων εξαφάνισης ευάλωτων ενήλικων ατόμων έως 60 ετών και την υποστήριξη υποθέσεων εντοπισμού των οικείων προσώπων ενήλικων ατόμων αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Με δεδομένο ότι οι εξαφανίσεις ευάλωτων ενηλίκων (από 18 έως 60 ετών) έχει αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια και ο χρόνος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή διερεύνηση υποθέσεων εξαφάνισης, αλλά και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρόκειται για μια αμφίδρομη συνεργασία των δύο πλευρών.

Η εταιρεία OMNIBUS αναλαμβάνει να ενημερώνει επί 24ώρου βάσεως, γραπτώς ή τηλεφωνικώς, το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Ναυτιλίας, για κάθε περιστατικό ενεργοποίησης κοινωνικού συναγερμού «Omnibus Alert» στις περιπτώσεις εξαφάνισης ενηλίκων έως 60 ετών και να κοινοποιεί στο Λιμενικό Σώμα την ετήσια έκθεση πεπραγμένων.

Το Υπουργείο από την πλευρά του αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές για τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του «Omnibus Alert», να ενημερώνει την Εταιρεία κάθε φορά που δέχεται αναγγελία εξαφάνισης οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή, ώστε να ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός ALERT και να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σπουδών των στελεχών που εκπαιδεύονται στις σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνοπτική ενημέρωση για τη δυνατότητα, τη διαδικασία και το σκοπό ενεργοποίησης του OMNIBUS ALERT.

Σχετική Εγκύκλιος Ενεργειών θα υπάρξει στο μέλλον προς τις Λιμενικές Αρχές της Επικράτειας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε κάθε περίπτωση που δηλώνεται εξαφάνιση ενηλίκου (18 έως 60 ετών).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ