Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΔΕ: «Σημαντικό βήμα η διάθεση χρημάτων και οι επιπλέον θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»

 Breaking News

ΚΕΔΕ: «Σημαντικό βήμα η διάθεση χρημάτων και οι επιπλέον θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»
12 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει για τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού σχετικά με τις 15.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Εκείνη ανέφερε ότι:

«Η δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., ότι θα διαθέσει μέρος των χρημάτων από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας για την τρέχουσα χρονιά, είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά».

Η δέσμευση αυτή ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα που διατύπωσε με ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό τη διάθεση 30 εκατ. ευρώ, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συνόλου των 36.000 παιδιών, που έχουν μείνει σήμερα εκτός παιδικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, με αφορμή τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Αποτελεί επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α” Βαθμού η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό του δίκαιου κοινωνικά και πολιτικά αιτήματος της ΚΕΔΕ , που διατυπώθηκε με προσωπική επιστολή που του απέστειλα, να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση, σε αυτή τη σημαντική κοινωνική υπηρεσία, όλων των παιδιών χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών της χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες είναι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Με τις 15.000 επιπλέον παιδιά γίνεται η αρχή αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θεωρώ ότι έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα , ένα βήμα μπροστά, αλλά υπάρχουν ακόμη 21.000 παιδιά που μένουν έξω. Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει τους πόρους που είναι απαραίτητοι, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει τη χρονιά αυτή εκτός παιδικών σταθμών».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ