Εφημερίδα Κοινωνική

Ιερώνυμος: «Tο μάθημα των Θρησκευτικών περνάει κρίση»

 Breaking News

Ιερώνυμος: «Tο μάθημα των Θρησκευτικών περνάει κρίση»
20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έκανε λόγο για απαράδεκτα και επικίνδυνα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε μάλιστα εμφατικά ότι θα προκαλέσουν ρήξη στη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας, εκτίμησε ότι δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημία στην Παιδεία και στην κοινωνία και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει αυτήν την προσπάθεια, να αναβάλει καθεμία πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια μεγάλη βάση Εκκλησίας και Πολιτείας να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο Λόγος».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών περνάει κρίση. Και έχουμε την ανάγκη όλοι, και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας, να συνεργαστούμε με θετική θέση. Όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια πέντε ή δέκα ημερών, αλλά με περισσότερο χρόνο και άνεση, για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις».

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι «ως αρχιεπίσκοπος, πρόεδρος της ΔΙΣ και της Ιεραρχίας, έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Δεν πήρα ποτέ μονόπλευρη θέση, είτε στην Πανελλήνια Ένωση των Θεολόγων, είτε στον “Καιρό’, αλλά επέμενα ότι οι δύο αυτές προσπάθειες πρέπει να συνεργαστούν κάτω από την επίβλεψη της Εκκλησίας και της Πολιτείας, για να δώσουν καρπούς» και πρόσθεσε, ότι θα φέρει το θέμα και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΘ, Παναγιώτης Τσαγκάρης και τα μέλη της Ένωσης, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι επισκέφθηκαν τον αρχιεπίσκοπο για να «εκφράσουν την αγωνία των θεολόγων καθηγητών, των παιδιών και των γονιών για τα νέα προγράμματα σπουδών που βεβιασμένα εφάρμοσε ο υπουργός Παιδείας».

Επιπλέον, τόνισαν ότι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη θέση της Εκκλησίας και τη διάθεση να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο, «ώστε να αποτραπεί η άλωση της Ορθόδοξης Παιδείας».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ