Εφημερίδα Κοινωνική

Εταιρεία Παπαστράτος: Τα 85 χρόνια παρουσίας της γιόρτασε στην Ελλάδα

 Breaking News

Εταιρεία Παπαστράτος: Τα 85 χρόνια παρουσίας της γιόρτασε στην Ελλάδα
07 Σεπτεμβρίου 2016

Η εταιρεία Παπαστράτος γιόρτασε τα 85 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παλιό λιθογραφείο της εταιρείας στον Πειραιά, που πλέον ονομάζεται “Προορισμός Παπαστράτος”. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Έχουν περάσει 85 χρόνια από τότε που οι αδελφοί Παπαστράτου έθεσαν σε λειτουργία τις πρώτες μηχανές παραγωγής τσιγάρων στο ιστορικό, πλέον, εργοστάσιο του Πειραιά και σήμερα η εταιρεία τίμησε στο πρώτο της σπίτι, την ιστορία και τους ιδρυτές της.

Στο παλιό λιθογραφείο της Παπαστράτος γίνεται μια αναδρομή για όσα συνέβησαν. Μέσα από φωτογραφίες, στιγμιότυπα και αντικείμενα, το πλούσιο αρχείο της εταιρίας αναδεικνύει τη δυναμική της μέσα από τα πρόσφατα επιτεύγματά της και στρέφει το βλέμμα σε όσα ετοιμάζει προσεχώς.

Όπως ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η εταιρεία Παπαστράτος κάνει την PMI υπερήφανη, καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επιχείρησης. Παράγει, επενδύει, αναπτύσσεται, καινοτομεί και εξάγει. Σήμερα, η εταιρεία Παπαστράτος με καινούρια σχέδια, υψηλότερες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στέρεες υποδομές και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και την χώρα συνεχίζει τον δρόμο της.

Η πορεία της Παπαστράτος, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καλαντζόπουλο, αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχει ρόλο να παίξει, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Παπαστράτος θα συνεχίσει να ανοίγει δρόμους επιτυχίας για πολλά χρόνια ακόμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστος Χαρπαντίδης ανέφερε ότι σήμερα γιορτάζει η αυθεντική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μέσα από μεγάλες οικονομικοπολιτικές αλλαγές, καταφέρνει να βρίσκει διεξόδους, ώστε να είναι ανταγωνιστική, ενώ συνεχίζει να επενδύει, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφειά της.

Η Παπαστράτος, σύμφωνα με τον Χρήστο Χαρπαντίδη, ηγείται για 85 χρόνια σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η συνεισφορά της εταιρείας στην οικονομία και την κοινωνία είναι μεγάλη, ενώ συνεχίζει να κρατά ζωντανούς τους καπνοκαλιεργητές στην Ελλάδα.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον η εταιρεία Παπαστράτος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, υπό το βάρος μιας παράλογης φορολογίας συνεχίζει να προχωρά μπροστά ανοίγοντας νέους δρόμους. “Τα τελευταία επτά χρόνια κάναμε τεράστιες θυσίες για να οδηγήσουμε την εταιρεία σε ασφαλή λιμάνια. Τα καταφέρνουμε, γιατί νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και την χώρα. Χτίζουμε, δημιουργούμε για το μέλλον με σκληρή δουλειά. Εμπνέουμε ο ένας τον άλλο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο χαρμάνι της επιτυχίας” ανέφερε ο Χρήστος Χαρπαντίδης στην ομιλία του.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ