Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδότες, ιδιοκτήτες καναλιών κι επιχειρηματίες στις λίστες των φορολογουμένων που συνεχίζει να διερευνά η Δικαιοσύνη

 Breaking News

Εκδότες, ιδιοκτήτες καναλιών κι επιχειρηματίες στις λίστες των φορολογουμένων που συνεχίζει να διερευνά η Δικαιοσύνη
20 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοικτές είναι οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τυχόν διάπραξη οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων για εκατοντάδες περιπτώσεις φορολογουμένων μεταξύ των οποίων και γνωστοί επιχειρηματίες που τίθενται υπό έλεγχο, αναφέρουν δικαστικές πηγές. Τονίζουν ότι «όλοι ελέγχονται» μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν «προδικάζουν ούτε καταδικάζουν» μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κλήσεις σε εξηγήσεις, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και απαγγελία κατηγοριών. Η διερεύνηση των ανοικτών υποθέσεων που αφορούν «λίστες καταθετών εξωτερικού» ή προσώπων που διακίνησαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό και άλλων υποθέσεων οικονομικού αντικειμένου έφερε στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων γνωστούς επιχειρηματίες που απασχολούν την επικαιρότητα όπως οι περιπτώσεις εκδοτών και ιδιοκτητών καναλιών.

Έτσι στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή προσώπων που περιλαμβάνονται στα 65 CD τραπεζών για συναλλαγές που χρίζουν ελέγχου, πριν περίπου ένα μήνα με εντολή του οικονομικού Εισαγγελέα τέθηκαν υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Αλαφούζου μέχρι του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η δέσμευση, με εντολή του οικονομικού Εισαγγελέα, αφορά ανακολουθίες στα οικονομικά στοιχεία του, τις οποίες ο επιχειρηματίας καλείται να διευκρινίσει στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ώστε να κριθεί αν τίθεται ή όχι θέμα φοροδιαφυγής. Εντολή δέσμευσης είχε εκδοθεί, πριν ένα χρόνο, από τους οικονομικούς Εισαγγελείς και σε βάρος του ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ.

Ο κ. Κοντομηνάς είναι ήδη κατηγορούμενος για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες στην δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην δικογραφία για την υπόθεση αναφέρονται τόσο επισφαλείς δανειοδοτήσεις του επιχειρηματία ποσών μεγαλύτερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και ζημιογόνα δημιουργία εταιρίας μεταξύ του ΤΤ και του κ. Κοντομηνά. Οι δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ, έρευνα που διενεργείται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς έχει φέρει ήδη ενώπιον τους, «μιντιάρχες» όπως ο επικεφαλής του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης που έδωσε εξηγήσεις για τα δάνεια του ομίλου.

Οι Εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τα δάνεια προς την επιχείρηση αλλά απήγγειλαν κατηγορία κακουργηματικού βαθμού σε βάρος του εκδότη και στελεχών τράπεζας για προσωπικά δάνεια ποσών που φθάνουν τα 57 εκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν στον κ. Ψυχάρη. Η έρευνα για τα δάνεια των ΜΜΕ αφορά τις περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο συνεχίζεται από τους Εισαγγελείς με στόχο κάθε περίπτωση που εντοπίζονται επισφαλείς χορηγήσεις ποσών να σχηματίζεται δικογραφία τόσο για τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες όσο και τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών.

Πηγή: www.lifo.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ