Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Κορυδαλλού: Σύσκεψη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 Breaking News

Δήμος Κορυδαλλού: Σύσκεψη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
09 Σεπτεμβρίου 2016

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με επικεφαλή τον Σταύρο Κασιμάτη, έχοντας ως βασικό αντικείμενο συζήτησης τα θέματα παιδείας και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιωάννα Καλομπράτσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Βάϊος Μανώλης, Β΄θμιας Κώστας Καλούδης, οι Αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης, Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου, Καθαριότητας και Πρασίνου Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Πάχος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα των σχολείων να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς και η απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή στα θέματα παιδείας και στήριξης μαθητών.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των θερινών διακοπών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα και αφορούν σε ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, εργασίες καθαριότητας και συντήρησης του πρασίνου. Όλες οι εργασίες και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά με ίδιους πόρους από τα τεχνικά συνεργεία και τους εργαζόμενους του Δήμου, αφού είχε πραγματοποιηθεί πλήρης και λεπτομερής καταγραφή όλων των αναγκών.

Σε ό, τι αφορά στις παρεμβάσεις του Δήμου στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού υπογραμμίστηκε ότι συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια για υποστήριξη μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ βούληση της δημοτικής αρχής είναι να διευρυνθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Δίκτυο κατά της ενδοσχολικής βίας, στο πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, στον προληπτικό οδοντοστοματολογικό έλεγχο των μαθητών και σε άλλα προγράμματα αγωγής υγείας, στα Διασχολικά Πρωταθήματα και στο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ