Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Χαϊδαρίου: Καμία Σύμπτυξη τμημάτων στο 12ο Νηπιαγωγείο

 Breaking News

Δήμος Χαϊδαρίου: Καμία Σύμπτυξη τμημάτων στο 12ο Νηπιαγωγείο
19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε ανακοίνωση του είπε για τις δυσκολίες που περνάει το 12ο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά που μένουν εκτός σχολείου αλλά και οι δασκάλοι που μεταφέρονται σε άλλα σχολεία από εκεί που έχουν μια μόνιμη θέση σε αυτά. Συνέχισε αναφέροντας ότι ο Σύλλογος γονέων και η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν έμεινα καθιστοί αλλά διαμαρτυρήθηκαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος ο Δήμος Χαϊδαρίου υπόσχεται να λύνει κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λίγες μέρες από την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς και τις εξαγγελίες της Κυβέρνηση περί κάλυψης όλων των κενών, αλλά και αυτά της εύρυθμης έναρξης της σχολικής χρονιάς αποκαλύπτονται με τον πιο άμεσο τρόπο, τα υπαρκτά προβλήματα και στα σχολεία της πόλης μας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων» είναι και το 12 ο Νηπιαγωγείο που μέχρι πέρυσι λειτουργούσε με 2 τμήματα και 1 ολοήμερο και εξυπηρετούσε συγκεκριμένο αριθμό παιδιών. Η κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας να κοπούν τμήματα από τα σχολεία για να «περισσέψουν» δάσκαλοι και καθηγητές εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα να μείνει το νηπιαγωγείο με μια δασκάλα το πρωί για 25 νήπια και άλλα 5 νήπια να ψάχνουν 20 Σεπτέμβρη για άλλο σχολείο. Μάλιστα η δασκάλα που είχε οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο για να καλύψει εκεί το κενό.

Ο Σύλλογος γονέων και η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης. Στη συνάντηση που έγινε με το Διευθυντή, αφού εξέθεσαν το πρόβλημα, ζήτησαν να υπάρξει άμεση λύση με την επαναφορά της δασκάλας στο νηπιαγωγείο και την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Αυτό το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική με εκατοντάδες κενά, υποχρηματοδότηση, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση να ξεριζώσει ότι έχει απομείνει, αντιθέτως, θα συμβάλλουμε στη διεκδίκηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, τη μόνιμη πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ