Εφημερίδα Κοινωνική

Αποσύρεται η ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς στους ΟΤΑ

 Breaking News

Αποσύρεται η ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς στους ΟΤΑ
26 Σεπτεμβρίου 2016

Μία ημέρα μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Καναλιού Ένα ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω τη ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς σε δήμους και περιφέρειες, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, στην ουσία αποσύρει την πρόταση που υπέβαλε στην επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Με δήλωσή του τονίζει οτι “ήταν καταρχήν προτάσεις- όχι φυσικά αποφάσεις-για τις οποίες ζητήθηκαν από τους εκπροσώπους να τις εξετάσουν με τους φορείς τους πριν προχωρήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση, επί της ουσίας”, ενώ κάνει λόγο για “προσωπικές δηλώσεις που κατακεραύνωναν κυβερνητικές προθέσεις και αποφάσεις, οι οποίες δεν υπήρξαν ποτέ….χωρίς, μάλιστα, να μας ζητηθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση”.

Προσθέτει, δε, ότι “η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να εξετάσει πως θα προχωρήσει η δέσμευση για αποκομματικοποίηση και στους ΟΤΑ. Και αυτό θα γίνει όχι μηχανιστικά σε σχέση με την Κεντρική Διοίκηση, θα γίνει σε συνεργασία στενή με τους ΟΤΑ, με ρεαλιστική θεώρηση και διάκριση της πολιτικής διεύθυνσης και των υπηρεσιών διοίκησης”.

Και καταλήγει: “Ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε, αναμένουμε τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων στον προβληματισμό, στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας, προκειμένου να οδηγηθούμε με συναινετικό πνεύμα, όλοι μαζί, στο που, πόσο και πως θα προχωρήσουμε. Η πρακτική των άνωθεν εντολών, των αποφάσεων ερήμην των ενδιαφερομένων, της καταρράκωσης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και των εκβιασμών έχει παρέλθει προ πολλού, και σίγουρα είναι πολύ μακράν της φιλοσοφίας της κυβέρνησής μας.

Και επισημαίνω ότι μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως τις ανησυχίες όσων ενδιαφέρονται για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όσων, εξυπηρετούν, εξ αντικειμένου, μικροκομματικές σκοπιμότητες.”


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ