Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην τραγωδία της Αίγινας – ΟΛΑ όσα κατέθεσε η τέταρτη επιβάτης του ταχύπλοου

 Breaking News

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην τραγωδία της Αίγινας – ΟΛΑ όσα κατέθεσε η τέταρτη επιβάτης του ταχύπλοου
12 Σεπτεμβρίου 2016

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, έρχονται νέα δεδομένα στην δημοσιότητα. Η μαρτυρία του οδηγού ταξί που μετέφερε τους επιβάτες του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα, ανατρέπει τις καταθέσεις των επιβαινόντων στο Ντουέντε. Την ίδια ώρα εμφανίστηκε και η τέταρτη επιβάτιδα που έφυγε από το νησί μετά το ναυάγιο.

Ο οδηγός ταξί που κλήθηκε και παρέλαβε τους δυο επιβάτες του ταχύπλοου Ντουέντε δεν έχει καταθέσει ακόμη στις εισαγγελικές αρχές. Ωστόσο πήγε στην ταβέρνα που διατηρεί ο αδερφός του νεκρού καπετάνιου της Λάντζας και του αποκάλυψε τις στιγμές μετά το ναυάγιο και αφού έφτασαν στο λιμάνι της Πέρδικας. Στοιχεία που δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ταξιτζή που επικαλείται ο αδελφός του καπετάνιου, δεν τους πήγε στο σπίτι του χειριστή στην Αίγινα, όπως είπαν στις καταθέσεις τους, αλλά στο λιμάνι.

«Κατέβηκε από το όχημα, προχώρησε πεζός στον δρόμο και ρωτούσε ποιος έχει καλέσει ταξί. Ρωτώντας βρήκε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο άντρα κάθισε στο μπροστινό κάθισμα και η γυναίκα πίσω. Όπως μου είπε τους άφησε στην παραλία της Αίγινας, στην εκκλησία της Παναγίτσας», είπε στην εφημερίδα Αγορά, ο αδελφός του άτυχου καπετάνιου.

«Επιβεβαιώνει ότι οι συνεπιβαίνοντες δεν έμεινα στον τόπο, αλλά έφυγαν και δεν πήγαν στο λιμεναρχείο αμέσως. Εμφανιστήκαν μετά από πολλές ώρες. Αυτά είναι επιβαρυντικά για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο», είπε η Τ. Τσιαρκοπούλου, δικηγόρος των αδελφών του καπετάνιου της λάντζας.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στο πάζλ της τραγωδίας είναι η κατάθεση της τέταρτης επιβάτιδος του Ντουέντε που αντί να παραμείνει στο νησί, έφυγε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

«Έβλεπα να έρχονται ασθενοφόρα, περιπολικά και επικρατούσε μια πολύ μεγάλη αναστάτωση….περπάτησα και σταμάτησα λίγο. Έπειτα σταμάτησα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο για να με πάει στο κέντρο της Αίγινας. Επιβιβάστηκα στο πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» στις 14:10 και πήγα στον Πειραιά. Πήγα σπίτι μου έμεινα κλεισμένη και έπαιρνα λεξοτανίλ για να ηρεμήσω», είπε.

Επιβεβαιώνει ωστόσο ότι μέσα στο σκάφος ήταν τα πρόσωπα που ήδη γνωρίζουν οι Εισαγγελικές αρχές αναφέροντας μάλιστα πως καθόντουσαν μέσα στο ταχύπλοο.

«Ο κ. Λ…. κάθισε στο τιμόνι και αριστερά του εγώ. Επίσης, δίπλα μου και αριστερά κάθονταν στον καναπέ ο Ν… και η Ε… με τους οποίους συνομιλούσα. Ξαφνικά άκουσα έναν ισχυρό θόρυβο και νόμιζα ότι πέσαμε σε βράχια», είπε η επιβάτης του Ντουέντε.

Η Ανακρίτρια φέρεται να ζήτησε από όλους τους μάρτυρες να δεχθούν να γίνει οικειοθελής λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, ώστε να γίνει σύγκριση με τα υπόλοιπα που έχουν βρεθεί στο ταχύπλοο. Έτσι θα αποδειχθεί αν υπάρχουν «ορφανά» που θα σημαίνει ότι ήταν και άλλοι πάνω στο σκάφος.

Πηγή: Star.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ