Εφημερίδα Κοινωνική

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

 Breaking News

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»
28 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Α’βαθμού. Ενώ η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» θέλει να γίνει η απόσυρση της σχεδιαζόμενης ρύθμισης διότι θέτει σε αμφισβήτηση τον ίδιο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης αναφέρουν ότι θέλουν να επιλυθούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς λόγια και ψέματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τροποποίηση του άρθρου του νόμου Ν. 4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» και την «επιβολή» Διοικητικών και Αναπληρωτών Γραμματέων στους Δήμους με ταυτόχρονη αφαίρεση της δυνατότητας άσκησης των καθηκόντων του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των Γενικών Γραμματέων των Δήμων, εκφράζει την πλήρη αντίθεση και διαφωνία της στην επιχειρούμενη προσπάθεια υλοποίησης της ως άνω πρότασης, η οποία θίγει στην πράξη την αυτοτέλεια των Δήμων και καταργεί το Αυτοδιοίκητο αυτών το οποίο –ως γνωστόν – είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά.

Παράλληλα, ως Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», καλούμε την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου όπως δεσμευτεί άμεσα και κατηγορηματικά για την απόσυρση της σχεδιαζόμενης ρύθμισης, η οποία, αν μη τι άλλο, συνιστά θεσμικό ατόπημα που θέτει σε αμφισβήτηση τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καθιστούμε σαφές πως η επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαιτεί τη διαμόρφωση συνθέσεων και συναινέσεων σε όλα τα επίπεδα και, σε κάθε περίπτωση, όχι προσχηματικό διάλογο, ψέματα και προειλημμένες αποφάσεις.

Τέλος, θεωρούμε αναγκαία και διεκδικούμε τη διεύρυνση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα σε όλους τους Δήμους της χώρας, ανεξαρτήτως πληθυσμού, πρόταση η οποία – είχε τεθεί επανειλημμένως και τεκμηριωμένα από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σειρά υπομνημάτων και παραστάσεων, προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών από το 2011 έως και σήμερα και η οποία – έχει συμπεριληφθεί στο σχετικό πολυνομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ