Εφημερίδα Κοινωνική

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς (φωτο)

 Breaking News

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς (φωτο)
14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών (πολιτιστικός φορέας που διοργανώνει 14 κιθαριστικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα), τιμάει μια μεγάλη θυσία του ελληνικού λαού που έγινε πριν 72 χρόνια, όπου ξεκινάει από φέτος στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του «Μπλόκου της Κοκκινιάς», το ομώνυμο συμβολικό φεστιβάλ.

Τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, 21 και 22 Σεπτεμβρίου στον ιστορικό χώρο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς, θα συμπράξουν, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη και σολίστ το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG, Stelios & Vassilis (Στελ. Γκόλγκαρης & Βασ. Μαστοράκης), τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αντώνη Μυτακίδη και τον νεαρό σολίστ Γιώργο Γκόλγκαρη.

Ακόμη θα εμφανιστούν η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας (κύριο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας), υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, Ηλίας Διαμαντάκης, το διακεκριμένο κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, Nikea Guitar Ensemble και οι πολυβραβευμένοι σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, σπουδαστές του, Δήμητρα Γιάννου, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Στρίγγλος.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας έχει καταξιωμένους μουσικούς και βραβευμένους σπουδαστές και το έργο που παράγουν είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό όπως έχει την ευκαιρία να διαπιστώνει το φιλόμουσο κοινό σε κάθε εμφάνισή τους. Θελήσαμε λοιπόν αυτό το δημιουργικό έργο, αυτή την υψηλή αισθητική πρόταση σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών να την εντάξουμε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης Μπλόκου Κοκκινιάς. Σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι σ’αυτό το 1 ο Φεστιβάλ Κιθάρας αφήνοντας τις χορδές να αγγίξουν τη ιστορική μνήμη».

Πληροφορίες:

ΜΑΝΤΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Κιλικίας και Ηλιουπόλεως

Ώρα έναρξης : 20:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

kithara

 

kithares

festival


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ