Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Κατσαφάδος θέτει σειρά σοβαρών ερωτημάτων για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα

 Breaking News

Ο Κατσαφάδος θέτει σειρά σοβαρών ερωτημάτων για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα
29 Αυγούστου 2016

Επίκαιρη ερώτηση για την τραγωδία της Αίγινας κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, καλώντας τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι, η διαδικασία κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων είχε διακοπεί λόγω του κλεισίματος της Βουλής και ξεκίνησε σήμερα.

Στην επίκαιρη ερώτηση ο Βουλευτής κάνει λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και οδηγιών από την κεντρική υπηρεσία και το Υπουργείο, ενώ επισημαίνει και την ανάμειξη του αρμόδιου Υπουργού προτού καν ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.

Ο κ. Κατσαφάδος θέτει σειρά σοβαρών ερωτημάτων τα οποία, όπως υποστηρίζει, «πρέπει να διευκρινιστούν ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στα θύματα».

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

«Η ναυτική τραγωδία στην Αίγινα γεννά σοβαρότατα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να διευκρινισθούν, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στα θύματα, αλλά και στα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Η καθυστέρηση άφιξης του λιμενικού στο σημείο του ατυχήματος, η μη άμεση προσαγωγή των μαρτύρων στο λιμενικό για κατάθεση μετά το ατύχημα, η απουσία περιπολιών του λιμενικού στην περιοχή, παρότι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το εν λόγω σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς τις προηγούμενες μέρες και υπήρξαν παράπονα, αλλά και η ανάμειξη του αρμόδιου Υπουργού πριν καν ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία αφήνει ερωτηματικά, επισημαίνοντας με τραγικό τρόπο την απουσία σχεδιασμού και οδηγιών από την κεντρική υπηρεσία και το Υπουργείο.

Για τον λόγο αυτό, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο υπήρξε ασυνήθιστα μεγάλη καθυστέρηση αποστολής ταχυπλόων μέσων του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή της τραγωδίας και μάλιστα μια περίοδο που υποτίθεται ότι έχει ενισχυθεί; Γιατί αυτά δεν συνόδευσαν το σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” στο λιμάνι της Αίγινας, ως όφειλαν, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος; Και, εν συνεχεία, για ποιο λόγο δεν περίμεναν οι ένστολοι στο λιμάνι τους επιβαίνοντες στο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ”, ώστε να τους συνοδεύσουν στο Λιμεναρχείο να καταθέσουν;

2. Για ποιο λόγο ο αρμόδιος Υπουργός ζήτησε άμεση ενημέρωση για την προανακριτική διαδικασία, η οποία βάσει νόμου είναι μυστική, ενώ πριν ακόμα ολοκληρωθεί αυτή προέβη σε σχόλια στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την ικανότητα οδήγησης του κατηγορουμένου;

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ