Εφημερίδα Κοινωνική

Ιταλία: Τα μέρη του σεισμού θα γίνουν «χωριά-φάντασμα»

 Breaking News

Ιταλία: Τα μέρη του σεισμού θα γίνουν «χωριά-φάντασμα»
28 Αυγούστου 2016

Τα μικρά χωριά γύρω από το Αματρίτσε που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ με τους 290 νεκρούς θα μετατραπούν σε «φαντάσματα». Πρόκειται για όλους αυτούς του «συνοικισμούς» στους οποίους έμεναν οικογένειες μεγαλοαγροτών, γενιές επί γενεών, που με την πορεία του χρόνου στράφηκαν στην πόλη και επέστρεφαν στις ρίζες τους μόνο για διακοπές.

Θυμίζουν δηλαδή τα μικρά χωριουδάκια της ελληνικής επαρχίας που παίρνουν ζωή στις γιορτές, τις αργίες και το καλοκαίρι. Εκεί που τα παιδιά τρέχουν ελεύθερα στους δρόμους, τα σπίτια δεν κλειδώνονται και η ζωή κυλάει σε διαφορετικούς ρυθμούς…

Italy Quake

Ο σεισμός όμως αναμένεται να αλλάξει την εικόνα αυτή για πάντα… Τώρα υπάρχει βάσιμος φόβος ότι θα εγκαταλειφθούν δια παντός και θα μετατραπούν σε χωριά-φαντάσματα. Τα Sant’Angelo, San Lorenzo e Flaviano, Saletta, Rio, Cossito, και Retrosi είναι μερικά μόνο από τα 60 χωριουδάκια που όλοι φοβούνται ότι κανείς δεν θα ζήσει εκεί ξανά.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι να υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει πλήρης ανοικοδόμηση της περιοχής, ωστόσο όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του Reuters το παρελθόν στην Ιταλία έχει διδάξει ότι τελικά ποτέ δεν γίνεται τίποτε…

Italy Quake

Αν μάλιστα λάβει υπόψη του κανείς ότι στην Ιταλία σχεδόν κανείς δεν ασφαλίζει το σπίτι του για σεισμό, με αποτέλεσμα η ανοικοδόμηση να πρέπει να γίνει από το κράτος (το οποίο έχει ήδη πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα), αντιλαμβάνεται ότι η μοίρα της πληγείσας περιοχής είναι πολύ δύσκολη!

A damaged Virgin Mary statue is seen in a church following an earthquake at Cossito near Amatrice

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ