Εφημερίδα Κοινωνική

Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

 Breaking News

Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων
25 Ιουλίου 2016

Ένας 52χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Τον Νοέμβριο του 2015, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, προέκυψαν δύο ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Αυτό τέθηκε υπ” όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και έπειτα από βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της διαδικτυακής σύνδεσης.

Παράλληλα, προέκυψε ότι στο χρονικό διάστημα των ερευνών, ο κάτοχος της συγκεκριμένης σύνδεσης παρείχε στον 52χρονο συλληφθέντα τη δυνατότητα χρήσης της. Σε έρευνα που έγινε στις 22 Ιουλίου στην οικία του συλληφθέντα, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρία ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο 52χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ