Εφημερίδα Κοινωνική

Νέο σόου Πολάκη: Πάει Σαντορίνη με φουσκωτό για να εγκαινιάσει νοσοκομείο χωρίς γιατρούς!

 Breaking News

Νέο σόου Πολάκη: Πάει Σαντορίνη με φουσκωτό για να εγκαινιάσει νοσοκομείο χωρίς γιατρούς!
14 Ιουλίου 2016

Στη Σαντορίνη αύριο ο υπουργός Υγείας κ. Πολάκης πρόκειται να μεταβεί  για να  εγκαινιάσει το Νοσοκομείο του νησιού, του πρώτου ιδιωτικού νοσοκομείου εντός του ΕΣΥ. Τα δομικά προβλήματα της λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας σπρώχνονται απο τους Κρητικούς επικεφαλής της Αριστοτέλους επιμελώς κάτω απο το… χαλί στο οποίο θα «πατήσουν» για να μπουν στο νοσοκομείο τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και σύσσωμο το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί μόλις δύο ιατρεία, γυναικολογικό και μαιευτικό. Οι περισσότερες θέσεις ιατρικού προσωπικού θα καλυφθούν από το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, το οποίο την ημέρα επίσημης έναρξης της λειτουργίας – 18 Ιουλίου 2016- του νοσοκομείου θα καταργηθεί. Στο μεταξύ, η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) επαναπροσκαλεί προσωπικό συνολικού αριθμού 48 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και διευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας.

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι το νέο νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε καν το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή άλλα νευραλγικά τμήματά του.

Υπουργός, αναπληρωτής υπουργός, γενικοί γραμματείς, επιστημονικοί συνεργάτες, εκπρόσωποι της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, άνδρες της προσωπικης ασφαλειας, ετοιμάζονται για τη μετακίνησή τους στο νησί, ενώ στη Σαντορίνη βρίσκεται ήδη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες οπως και ο συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Χαράλαμπος Πανοτοπουλος.

Όπως προκύπτει από τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν υπογράφει σχετικά, τα πολυμελή επιτελεία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα μετακινηθούν με… αεροπλάνα και βαπόρια το πρωί της Παρασκευής και για όλους δικαιολογούνται τα έξοδα μεταφοράς και μια διανυκτέρευση. Οι περισσότεροι επιστρέφουν το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής, εκμεταλλευόμενοι την περίσταςη για μια μίνι απόδραση στην Σαντορίνη, ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Έλληνες και αλλοδαπούς στη νησιωτική χώρα.

Τη μεγάλη απόβαση, ωστόσο, θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος οπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα «θα μεταβεί στη Σαντορίνη με δικό του μεταφορικό μέσο». Δεδομένου ότι ο κ. Πολάκης διαθέτει σκάφος μπορεί να υποτεθεί λοιπόν ότι θα το χρησιμοποιήσει για να διασχίσει το Αιγαίο και να φτάσει Σαντορίνη -χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι δεν μπορεί να μεταβεί με άλλο μέσο που πιθανόν δεν είναι ευρέως γνωστό όσο το φουσκωτό που «ποστάρει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέντε άτομα θα συνοδεύουν συνολικά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και σχεδόν διπλάσιος αριθμός ατόμων θα συνοδεύει τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολακη.

Ο υπουργός θα ταξιδέψει αεροπορικώς ως τη Σαντορίνη και μετά τα εγκαίνια θα μεταβεί ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη. Απο τις τέσσερις συνεργάτιδες του κ. Ξανθού οι δυο θα επιστρέψουν το βράδυ της Παρασκευής αεροπορικώς στην Αθήνα, ενώ οι άλλες θα παραμείνουν ως την Κυριακη. Επιχειρώντας να διασκεδάσουν τυχόν αρνητικές εντυπώσεις για την παράταση της διαμονής τους στο νησί, πέραν της ημέρας των εγκαινίων, στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν πως η παρουσία τους σχετίζεται με υποστήριξη σε θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου ενώ και στις υπουργικές αποφάσεις τονίζεται πως η παράταση της διαμονής τους καλύπτεται με δικά τους έξοδα.

Εννέα άτομα θα συνοδεύουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στη Σαντορίνη. Εκτός από τους πεντε επιστημονικους συνεργάτες του κ. Πολάκη, στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περιλαμβάνονται η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κυρία Όλγα Ιορδανίδου αλλα και η καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και διευθύντρια του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» κυρία Γεωργία Γερολουκα -Κωστοπαναγιώτου. Η κυρία Κωστοπαναγιώτου είναι επίσης σύζυγος του βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ