Εφημερίδα Κοινωνική

Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο Μόναχο

 Breaking News

Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο Μόναχο
24 Ιουλίου 2016

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph κάνει λόγο για έναν 18χρονο Έλληνα ήρωα που «πέθανε για να σώσει την αδερφή του».

Μαθαίνοντας την είδηση, ο πατέρας του υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται.

Το θύμα ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με την οικογένειά του. Το όνομά του ήταν Χουσεΐν Νταϊτσίκ.

Καταγόταν από τον Άρατο Ροδόπης, ένα χωριό κοντά στην Κομοτηνή και ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού, με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμέτ Μεμέτ δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του.

Ο κ. Μεμέτ είπε ακόμη ότι με τον πατέρα του 19χρονου νέου, Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, δούλεψαν μαζί στα καράβια το 1978 και το 1979. Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80, πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά στη Δυτική Γερμανία, τότε, μαζί με τη γυναίκα του.

Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, αλλά δεν σταμάτησαν να επισκέπτονται τακτικά και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια τον τόπο της καταγωγής τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ