Εφημερίδα Κοινωνική

Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας

Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας
31 Ιουλίου 2016

Μια ομάδα περίπου περίπου 30 ατόμων πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της Κυριακάτικης Λειτουργίας.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει νωτίτερα σε 26 προσαγωγές ατόμων, οι οποίες τώρα μετατράπηκαν σε συλλήψεις για συμμετοχή στη βεβήλωση του ναού, ενώ σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση: τα κόμματα της καταλογίζουν παρατεταμένη ανοχή σε καταστάσεις βίας και ανομίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι νεαροί που έκαναν την έφοδο στο Ναό, είναι αντιεξουσιαστές που με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.

church1

 

Οι ταραξίες πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό.

Στη συνέχεια ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω, ενώ στο σημείο κατέφθασαν μετά από λίγη ώρα άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε 20 προσαγωγές.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

church4

Άνθιμος: «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα»

«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.

Η πρωτοφανής έφοδος στον Ιερό Ναό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων, που επέκριναν την κυβέρνηση και της απέδωσαν ευθύνες ότι δεν λέγχει τίποτα και ταυτόχρονα ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ