Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ποια είναι η διαδικασία – Ποιοι μπορούν να εξυπηρετηθούν – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΑΓΡΑΠΙΔΗ και γιατρών στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Breaking News

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ποια είναι η διαδικασία – Ποιοι μπορούν να εξυπηρετηθούν – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΑΓΡΑΠΙΔΗ και γιατρών στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
08 Ιουλίου 2016

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των πολυϊατρείων του Δήμου Πειραιά.

Βρίσκονται Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού και παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε δημότες στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής.

Πιο συγκεκριμένα στα πολυϊατρεία εξετάζει καθημερινά γενικός χειρουργός, γυναικολόγος και φυσίατρος (εργάσιμες ώρες και ημέρες).

Αν και η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά αναφέρει ότι οι υπηρεσίες παρέχονται σε άπορους ή με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες συμπολίτες μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από άλλους δημόσιους φορείς παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως μάθαμε, σε αυτά μπορεί να εξεταστούν ακόμη και συμπολίτες μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ ή σε άλλα ταμεία.

Μάλιστα εκτός της κλινικής εξέτασης, υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν λήψης τεστ Παπανικολάου!

Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδας μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, μας είπε:

«Είναι κάτι σημαντικό που θέλουμε να ακουστεί στον Πειραιά. Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν ούτε τις υπηρεσίες αλλά ούτε και την δυνατότητα που έχουν να επισκεφτούν τα δημοτικά πολύιατρεία και να κάνουν εκεί δωρεάν τις εξετάσεις τους από διακεκριμένους γιατρούς-επιστήμονες»

Ρωτήσαμε τον κ. Αγραπίδη αν πρέπει οι πολίτες να προσκομίσουν κάποια δικαιολογητικά.

Μας απάντησε: «Δεν ζητάμε αστυνομικές ταυτότητες, ούτε βάζουμε αυστηρούς περιορισμούς. Μας ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά οργανωμένα, με σεβασμό στη λειτουργία της δομής και στο ρόλο των γιατρών. Γι’ αυτό και τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικά».

Οι γιατροί που στελεχώνουν τα δημοτικά πολυιατρεία, είναι οι:

Λεκάκος Λεωνίδας γενικός χειρουργός, Μπελίτσος Παναγιώτης γυναικολόγος και Τράγκας Χρήστος φυσίατρος – ορθοπεδικός.

Η εφημερίδα μας τηλεφώνησε για ένα «δοκιμαστικό» ραντεβού, χθες το μεσημέρι, και η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ευγένεια και ανταπόκριση από όλους.

Μιλήσαμε με τον κ. Λεωνίδα Λεκάκο, γενικό χειρουργό, ο οποίος μας είπε ότι εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για την λειτουργία των των πολυϊατρείων του Δήμου Πειραιά. Μάλιστα έγινε κάποιες ενδιαφέρουσες δράσεις στα ΚΑΠΗ. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό ο κόσμος να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Περιμένουμε τους Πειραιώτες να κλείσουν το ραντεβού τους. Είναι σημαντική η προληπτική ιατρική. Η εξέταση, η άμεση επαφή με το γιατρό, η συζήτηση και η καθοδήγηση για ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να αποβεί σωτήρια για κάποιες περιπτώσεις ασθενών. Είμαστε εδώ καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Όποιος θέλει μπορεί να μας βρει με ένα τηλέφωνο και να έρθει από εδώ να τον εξετάσουμε άμεσα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, επιβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσπαθεί με πενιχρά μέσα, να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Στον Δήμο Πειραιά καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες και έχουμε υλοποιήσει σημαντικές πρωτοβουλίες, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πολύ σημαντική τη λειτουργία των δημοτικών πολυϊατρείων, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να εξεταστούν δωρεάν από εξειδικευμένους γιατρούς. Επιπλέον έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά συνεργειών, που στοχεύουν στη στήριξη των συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά μας».

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν στα δημοτικά πολυϊατρεία , μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά (εργάσιμες ώρες και ημέρες) για να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο: 210-42.02.105.

 

*του Κώστα Παναγιωτάκη

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ