Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις παιδιών δημοτικών υπαλλήλων (εγκύκλιος)

 Breaking News

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις παιδιών δημοτικών υπαλλήλων (εγκύκλιος)
02 Ιουνίου 2016

Aπό την Τρίτη 7 Ιούνιου έως και την Δευτέρα 13 Ιουνίου μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την αποστολή των παιδιών τους σε ιδιωτική κατασκήνωση (Α΄ κατασκηνωτική περίοδο) όσοι εργαζόμενοι, είναι ασφαλισμένοι στον πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Για τις Β΄, Γ΄ και Δ΄ κατασκηνωτικές περιόδους οι αιτήσεις θα κατατίθενται από την Πέμπτη 16 Ιουνίου έως και την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Για την Αττική η σχετική αίτηση θα κατατεθεί στα γραφεία του πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Ηπείρου 38, ενώ στην Περιφέρεια οι ασφαλισμένοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις στα κεντρικά Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. στις έδρες των Νομών.

Η φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων του πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. γίνεται με αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία δηλώνεται η κατασκήνωση και η χρονική περίοδος της επιλογής του και αφού προηγουμένως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σ’ αυτή.

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν τα παιδιά που ασφαλίζονται στον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (πρώην ΤΥΔΚΥ) ηλικίας 6 έως 14 ετών ήτοι γεννημένα από 1-1-2002 έως 31-12-2010 καθώς και για παιδιά με ειδικές ανάγκες για όσες κατασκηνώσεις παρέχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα, ηλικίας από 6 έως 16 ετών ήτοι γεννημένα από 1-1-2000 έως 31-12-2010.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:

1. Αίτηση (η οποία χορηγείται από τις Υπηρεσίες) όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της κατασκήνωσης και η επιλογή της κατασκηνωτικής περιόδου (Α΄, Β΄ και Γ΄).

2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

3. Το Ασφαλιστικό Βιβλιάριο, για το κάθε παιδί και του άμεσα ασφαλισμένου γονέα.

4. Πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού για τη συμπλήρωση της κάρτας κατασκηνωτή.

Ειδικά για την Αττική, και για να μην υπάρξει ταλαιπωρία λόγω του μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων, θα είναι ωφέλιμο οι ασφαλισμένοι επιπρόσθετα να προσκομίζουν Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ικανότητας την οποία μπορούν να προμηθεύονται είτε από τον δικτυακό τόπο (www.ika.gr) είτε από τα Κ.Ε.Π.

Προϋπόθεση για να συμμετέχουν είναι τα παιδιά να ασφαλίζονται στο Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και να έχουν ηλικία από 6 έως 14 ετών. Να έχουν δηλαδή γεννηθεί από 1-1-2002 μέχρι 31-12-2010. Για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, για όσες κατασκηνώσεις παρέχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα, να έχουν ηλικία από 6 έως 16 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1-1-2000 έως 31-12-2010

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός παιδιού σε κατασκήνωση που έχει συμβληθεί με το Ι.Κ.Α. είναι η έκδοση από τις Υπηρεσίες της «ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ» για το κάθε παιδί.. Αλλαγή που αφορά την κατασκήνωση ή την κατασκηνωτική περίοδο που έχει δηλωθεί δεν θα γίνεται δεκτή μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Σε ότι αφορά την υποβολή δικαιολογητικών για την φιλοξενία παιδιών, με ειδικές ανάγκες, ασφαλισμένων του Τομέα ΑΔΚΥ, αυτές θα κατατεθούν στα κεντρικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, στις έδρες των Νομών, όπου και θα εκδοθεί η κάρτα κατασκηνωτή και στην συνέχεια, άμεσα μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παιδιά με ειδικές ανάγκες ορίζεται από 16.06.2016 έως και 28.06.2016

Ο πίνακας με τις κατασκηνώσεις, πανελλαδικά, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων του Τομέα ΑΔΚΥ καθώς και παιδιών ασφαλισμένων με ειδικές ανάγκες, οι χρονικές περίοδοι και οι προσφερόμενες θέσεις κατασκηνωτών θα σας αποσταλούν άμεσα.

ika_kataskinoseis_dimotikoi_ipalliloi_aftodioikisi

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ