Εφημερίδα Κοινωνική

Τιμήθηκε με λαμπρότητα το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα

 Breaking News

Τιμήθηκε με λαμπρότητα το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα
28 Ιουνίου 2016

Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου που είναι πιο κοντά στην 21η Ιουνίου. Είναι εκδηλώσεις προς τιμή του μεγάλου Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαoύλη που πρόσφερε πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους, που διαρκούν μία εβδομάδα.

Πολίτες και φορείς τίμησαν την τριήμερη γιορτή στην Ύδρα. Χαρακτηριστικό είναι το δελτίο τύπου της βουλευτή Α’ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά.

2

3

2

Το βράδυ της Παρασκευής παρευρέθη στη συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Έλενας Πέτα που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ύδρας. Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στη μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και της καύσης της Οθωμανικής Φρεγάτας. Την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, παρευρέθη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη στο κάστρο του Κάβου.

3

4

6

7

1

Η βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο της Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, τον κ. Τάκη Τζαμαριά που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων, τους εθελοντές που κάθε χρόνο καταθέτουν την ψυχή τους, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις για τις ωραίες στιγμές και την ευκαιρία που μας δόθηκε να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία μας αναβιώνοντάς την.

2

1

2

3

4

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ