Εφημερίδα Κοινωνική

Τέλος στην ομηρία στη Φρανκφούρτη – Νεκρός ο δράστης – Πάνω από 25 τραυματίες

 Breaking News

Τέλος στην ομηρία στη Φρανκφούρτη – Νεκρός ο δράστης – Πάνω από 25 τραυματίες
23 Ιουνίου 2016

Ο ένοπλος που εισέβαλε στο συγκρότημα κινηματογράφων στην πόλη Φιρνχάιμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα που επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης.

Η εφημερίδα Bild, η οποία είχε αρχικά αναφέρει πως «υπάρχουν 20 έως 50 τραυματίες», κάνει τώρα λόγο για «25 τραυματίες από δακρυγόνα», ενώ την ίδια πληροφορία επιβεβαιώνει τώρα και το Γαλλικό Πρακτορείο. Ειδικότερα, τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν για τους τραυματίες πως δε φέρουν τραύματα από σφαίρες, αλλά εικάζεται ότι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των καπνογόνων που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν πλάνα όπου διακρίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί ενώ πραγματοποιούν έφοδο στο συγκρότημα Kinopolis στο Φιρχάιμ κι ένα ζευγάρι τρέχει μακριά από το κτίριο για να σωθεί.

Την ίδια ώρα, γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο δράστης πιθανώς έδρασε μεμονωμένα και όχι στο πλαίσιο τρομοκρατικής επίθεσης. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε από την πλευρά του ότι δεν φαίνεται ο άνδρας να έχει οποιαδήποτε διασύνδεση με την τρομοκρατία.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ο βαριά οπλισμένος άνδρας εισέβαλε στο συγκρότημα κινηματογράφων Kinopolis στο Βίρνχαϊμ, μια πόλη 10 χλμ μακριά από τη Φρανκφούρτη γύρω στις 3 το μεσημέρι και άρχισε να απειλεί τον κόσμο. Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε στο κτήριο κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων.

kinopolis-1

Η εφημερίδα Darmstadter Echo είχε κάνει λόγο για 20 με 50 τραυματίες, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για πολύ λιγότερα άτομα, που δεν φέρουν μάλιστα τραύματα από σφαίρες.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ