Εφημερίδα Κοινωνική

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Μαυρίκου!

 Breaking News

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Μαυρίκου!
10 Ιουνίου 2016

Ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA ότι ο νεκρός οδηγός της Porsche Cayenne, ιδιοκτησίας της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες το μεσημέρι στην Αττική οδο, είναι ο 42χρονος εκδότης.

Η Αστυνομία αναμένει τώρα τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης που ξεκίνησε από κρατικό εμπειρογνώμονα στο αυτοκίνητο του εκδότη. Τα όποια ευρήματα προκύψουν εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν το κλειδί για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε η μοιραία πυρκαγιά στο Cayenne.

Με πρωτοφανείς και πυρετώδεις ρυθμούς, ενδεχομένως και κατά παρέκλισση από το γράμμα των κανόνων που ακολουθούνται στα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, έγινε και ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA για την πιστοποίηση της ταυτότητας του οδηγού της Porche.

Κατά πληροφορίες, το γενετικό υλικό του οδηγού λήφθηκε πριν διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό και εστάλη στο Εργαστήριο της Αστυνομίας από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαδικασία που ακολουθείται ορίζει ότι το γενετικό υλικό λαμβάνεται μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας και τη λήψη ιστολογικών και τοξικολογικών δειγμάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, φαίνεται πως η διαδικασία κινήθηκε με ταχύτητα φωτός τόσο στο Εργαστήριο στο Γουδή όσο και σε εκείνο της Αστυνομίας.

Για να βγει μέσα στην ίδια ημέρα το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA πρέπει όλο το Εργαστήριο να είχε επιφορτιστεί με τη συγκεκριμένη γενετική ταυτοποίηση, λέει στο protothema.gr έμπειρος ιατροδικαστής, ο οποίος τονίζει πως είναι πρωτοφανής η σπουδή και η ταχύτητα που επιδείχθηκε από τους αρμόδιους.

Η αναγνώριση

Μπορεί η σύζυγος και η μητέρα του 42χρονου εκδότη να κλήθηκαν αμέσως μετά το μοιραίο συμβάν της πυρκαγιάς του οχήματος στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τη διαπίστωση της ταυτότητάς του, όμως ο οδηγός παρέμεινε «αγνώστων στοιχείων» επί ένα 24ωρο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι το πολυτελές όχημα ανήκει στο ζεύγος Παναγιώτη και Ευαγγελίας Μαυρίκου, οι αρμόδιοι κάλεσαν την σύζυγό του για αναγνώριση στο νοσοκομείο όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Τελικά όμως κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να επιβαρυνθούν η σύζυγος και η μητέρα του με αυτή τη διαδικασία, αφενός γιατί αυτές βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, αφετέρου επειδή οι ειδικοί γνώριζαν πως δεν υπήρχε κανένα στοιχείο στη σορό του οδηγού που θα επέτρεπε την αναγνώριση. Έγινε μόνο μια έμμεση διαπίστωση της ταυτότητας του Παναγιώτη Μαυρίκου απο την σύζυγό του με βάση προσωπικά αντικείμενα που έφερε πάνω του – βέρα, ρολόι- και τα οποία της επιδείχθηκαν από τον ιατροδικαστή του ΚΑΤ.

Η σορός του 42χρονου διακομίστηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γουδή για να γίνει η επίσημη αναγνώριση μέσω της εξέτασης DNA. Η μεταφορά της σορού στο συγκεκριμένο εργαστήριο ήταν μονόδρομος καθώς όπως εξηγούν ειδικοί στο protothema.gr, σύμφωνα με την κατανομή αρμοδιοτήτων και περιστατικών που είθισται να γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία, όταν δίδεται εντολή για νεκροψία-νεκροτομή από την Αστυνομία τότε επιλαμβάνεται του περιστατικού το Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής.

Όταν δίδεται εντολή από εισαγγελική αρχή, οι σοροί διακομίζονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για νεκροψία –νεκροτομή.

Στην περίπτωση της φλεγόμενης Porsche Cayenne είχε κινητοποιηθεί εξαρχής και λόγω της φύσεως του συμβάντος η αστυνομία. Έτσι, την εντολή για νεκροτομή της σορού του οδηγού του οχήματος έδωσε η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης. Ο ιατροδικαστής του Εργαστηρίου, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία ουσιαστικά κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα με τον ομόλογό του στο ΚΑΤ: Ως τελική αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η απανθράκωση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ